Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:162959
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sandera sabiedrība ir ienesīga starptautiska akciju sabiedrība, kas atrodas Sanfrancisko. Tā pieņēma darbā neatkarīgu kapitālieguldījumu baņķieri Parīzē Paulu Jansenu 1983. gadā, lai pārdotu viņa franču meitas uzņēmumu Priard SA. Priardam piederēja preču tirgi 37 miljonu franču franku lieli. Saimniecības tīrīšanas preces tika pārdotas galvenokārt vienkāršajai tautai. Uzņēmums cieta zaudējumus divus pēdējos gadus, neskatoties uz būtisku pieaugumu apgrozījumā. Finanšu gadā, kas beidzās 1983. gada jūnijā Priard vadība nesagaidīja apgrozījuma pieaugumu salīdzinot ar iepriekšējā gada pārdošanas apjomu (skatīt pielikumu).
Jansens sagatavoja aprakstošu memorandu par Priard un prezentēja to apmēram ducim pircēju kandidātu, kas darbojās tajā pašā nozarē. Nevienam neizrādot nopietnu interesi no sabiedrības, paziņoja šādus iemeslus:
Priard piederēja slikti pazīstamas preču zīmes.
Vairākums Priarda pārdoto produktu tika balstīti uz paradiklorobenzīnu, naftu izmantoja, lai veidotu naftalīna bumbiņas (pret kodēm) un dezodoranta blokus, kuru ilgtermiņa perspektīvas bija tirgus krišanās. Bez tam tās bija preces ar zemu vērtību un augstām materiālu izmaksām. Tur bija tikai divi Francijas izejmateriālu piegādātāji – abas ļoti lielas sabiedrības, kas brīvi varēja paaugstināt savas cenas. Nepastāvīgā naftas cena padarīja Priard viegli ievainojamu. Kopš valdība ieviesa noteiktu cenu pārdotajām precēm, sabiedrība atturējās no savu cenu paaugstināšanas pat ja materiālu izmaksas paaugstinājās pēkšņi;
Faktiski visi Priard produkti bija novecojuši – gan saturā, gan pēc ārējā izkata. Tie tika pārdoti, izmantojot daudzas un dažādas preču zīmes, kas netika apvienotas ar vienu preču zīmi vai vienu identitāti, jo tas prasītu vismaz vairākus miljonus franku lai produkti tiktu modernizēti;
Sabiedrība ražoja daudz produktu veidu, no kuriem neviens neizraisīja būtisku rezonansi sabiedrībā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1341451
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties