Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:434413
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmējdarbība ir ilgstoša vai sistemātiska, pašiniciatīvas ierosināta saimnieciska darbošanās un kapitāla ieguldīšana, kas vērsta uz preču ražošanu, pārdošanu vai pakalpojumu sniegšanu, lai gūtu peļņu. [Par uzņēmējdarbību LR Likums// Rīgā 1990. gada 26. sept.]
Tās pamatā ir personīgās intereses ar galveno mērķi – peļņas gūšanu, kuras realizējot, neapzināti tiek apmierinātas visas sabiedrības vajadzības.
Uzņēmējdarbības vide – objektīva realitāte; no cilvēka gribas neatkarīgu saimniecisku, juridisku, administratīvu, ekoloģisko, demogrāfisko un citu nosacījumu un procesu reāla eksistence; aktīvu saimniekošanas subjektu, objektu, procesu un spēku, to attiecību kopums. Izšķir uzņēmējdarbības mikrovidi un makrovidi. Uzņēmējdarbības vide var būtiski ietekmēt uzņēmumā notiekošos procesus – preču un naudas plūsmu, kas savieno gan uzņēmuma iekšējās norises gan tā sakarus ar ārpasauli – tirgu un valsti. [http://www.financenet.lv/]
Uzņēmējdarbības attīstību nosaka tirgus attiecību stāvoklis un līmenis valstī un valsts ekonomiskā politika. Uzņēmējdarbības attīstībai ir nepieciešama stabila likumdošana, likumu darbība, kas regulē finansu un kredītu politiku, investīcijas, nodokļus un ekonomikas struktūras izmaiņas. [Rūrāne M. Uzņēmējdarbības organizācija un plānošana/ Biznesa augstskola Turība- Rīga: 2002., 336 lpp,8.lpp.] Šie faktori rada noteiktu vidi, kurā funkcionē uzņēmējdarbība. Vide nekad nav stabila, tā mainās. Uzņēmējam ir nepārtraukti jāseko un jāpazīst, jāizzin sava apkārtējā vide, jāprot pielāgoties pārmaiņām, jo no tā, cik labi uzņēmējs to spēs, būs atkarīgi uzņēmējdarbības panākumi.
Jebkāds uzņēmums ir pakļauts apkārtējās vides ietekmei. Makro un mikrovide ir sastarpējā mijiedarbībā, tās viena otru ietekmē, veicinot vai bremzējot uzņēmējdarbības attīstību. Uzņēmējam ir rūpīgi jāanalizē apkārtējās vides iedarbība un jāpieņem lēmumi, lai maksimāli izmantotu labvēlīgo vides ietekmi un novērstu nelabvēlīgo vides ietekmi.
Uzņēmējdarbības mikrovide - tā ir uzņēmuma iekšējā vide, kurā notiek konkrētu uzņēmējdarbības lēmumu pieņemšana. Mikrovide veidojas, pamatojoties uz uzņēmējdarbības funkcijām, to veido faktori, kurus uzņēmējs var ietekmēt vai mainīt:
uzņēmuma mērķi - stratēģija, kārtējie uzdevumi;
Resursi:
darbinieki - viņu zināšanas, prasmes, uztvere, iemaņas,
finanses – īstermiņa, ilgtermiņa kapitāls,
materiālie, nemateriālie resursi (pamatlīdzekļi, izejvielas, preces, licences, patenti u.c.)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1131952
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties