Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:569339
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  EM Uzņēmējdarbības plāns    4
2.  Ārvalstu investori un Ārvalstu investoru padome Latvijā    7
3.  Nodokļu “reforma”    10
4.  Korupcija un politbizness    11
  NOBEIGUMS UN SECINĀJUMI    13
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS    14
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS UN SECINĀJUMI
Plāns paredz virkni pozitīvu pārmaiņu, kas nepieciešamas uzņēmējdarbības vides uzlabošanā. Apsveicami ir tas, ka šāds pasākumu plāns ir, visiem interesentiem un iesaistītajām pusēm ir iespēja sekot vieniem un tiem pašiem principiem, kas ir ļoti būtiski, lai valsts attīstītos, būtu pārtikusi un konkurētspējīga.
Tomēr iedziļinoties Plāna pasākumos var redzēt, ka tie tiek veikti nekvalitatīvi un virspusēji, bieži izpaužas apzināta vēlme neko nedarīt vai vienkārši izpratnes trūkums. Piemēram, reemigrācijas plāns, kam jau iztērēti vairāki miljoni eiro budžeta naudas. EM noteikusi, ka viens no galvenajiem uzdevumiem ir darba tirgus informētības pieejamība, kas izpaužas, kā vienā mājaslapā izvietot linkus uz citām mājaslapām ar informāciju par to, kur potenciālie reemigranti var atrast darbu. Faktiski pilnīgi bezjēdzīgs pasākums, jo vairums latvieši, kuri devušies strādāt uz ārvalstīm, lieliski paši prot atrast darba sludinājumus, izmantojot interneta meklētājus.
Ir apsveicami valdības vēlme tikties ar ārvalstu investoru pārstāvjiem un kopīgi apspriest un meklēt risinājumus tām problēmām, kas traucē daudz straujāk ienākt ārvalstu investīcijām. Tomēr reālā situācija parāda, ka izmaiņas notiek ļoti kūtri, un tās, kas notiek, bieži vien netiek veiktas valsts interesēs. Piemēram, valsts iepirkumos faktiski nepiedalās ārvalstu kompānijas un ja piedalās, tad caur starpniekfirmu, kas ir Latvijas uzņēmums, un kurš attiecīgi pietuvināts politiķiem un spēj šo konkursu uzvarēt. Šis jautājums nebija “izgaismots” ārvalstu investoru augstākā līmeņa tikšanās laikā, kaut gan ir viens no būtiskiem iemesliem, kādēļ Latvijā neienāk ar investīcijām ārvalstu būvniecības, ceļa būves, u.c., līdzīgi uzņēmumi.
Nodokļu “reforma” kopsummā ir “tie paši vēži tikai citā kulītē”. Šā brīža lielākās Latvijas valsts problēmas, kas būtiski ietekmē uzņēmējdarbības vidi (sliktie demogrāfijas rādītāji, korupcija u.c.), nodokļu “reforma” nerisina, un tuvākā laikā cilvēki būs ļoti vīlušies.
Korupcija un politbizness turpina savu “uzvaras” gājienu. Situācija kļūst sliktāka, jo iesaistītās personas jau ilglaicīgi ar to nodarbojas un kļuvuši ļoti izveicīgi. Šo jautājumu būs iespējams atrisināt ne ātrāk kā pēc 2 paaudzēm, kad reālo varu valstī pārņems cilvēki, kuri dzimuši un ieguvuši starptautisku izglītību jau pēc 1991. gada, kad Latvija atguva savu neatkarību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1365236
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties