Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Uzņemējdarbības attīstība Latgalē no 2009. līdz 2012.gadam

     

    Referāts23 Ekonomika

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:156308
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  LATGALES REĢIONA UZŅĒMĒJDARBĪBAS VIDES RAKSTUROJUMS.    5
1.1.  Uzņēmējdarbības iekšējās vide    7
1.2.  Uzņēmējdarbības ārējās vide    10
2.  LATGALES REĢIONA UZŅĒMĒJDARBĪBAS VIDES ANALĪZE    12
3.  LATGALES REĢIONA UZŅEMĒJDARBĪBAS NOZARU RAKSTUROJUMS    15
3.1.  Rūpniecības attīstība    19
3.2.  Lauksaimniecības attīstība    23
3.3.  Būvniecības attīstība    25
3.4.  Tūrisma attīstība    26
  SECINĀJUMI    29
  PRIEKŠLIKUMI    31
  INFORMĀCIJAS AVOTI    32
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Izstrādājot studiju darbu autors analizēja un iepazinās ar Latgales reģiona uzņēmējdarbības vidi, tās problēmām iespējām un risinājumiem un ar lielāko uzņemējdarbības nozaru attīstību. Latgales reģiona uzņēmējiem, vēl aizvien ir grūti attīstīt savas idejas un vēlmes, redzēt motivāciju savam darbam, iegūt finansējumu, veiksmīgi to ieguldīt un gūt peļņu. Šīs problēmas, kas kavē uzņēmējdarbības attīstīšanos Latgales reģionā, es centos noteikt un tuvāk izpētīt. Iepazinos ar pasākumiem, kuri tiek veikti uzņēmējdarbības veicināšanai Latgales reģionā. Studiju darba izstrādes beigās secināju:
1. Latgale ir reģions ar zemu ekonomiskās aktivitātes līmeni, bet ar nozīmīgu attīstības potenciālu. Tā turpmākai attīstībai ļoti svarīga ir labvēlīgas uzņēmējdarbības vides radīšana.
2. Uzņēmējdarbības vide Latgales reģionā nav labvēlīga. Latgales iedzīvotājiem ir zems preču un pakalpojumu pieprasījums, zema pirktspēja, liels darba vietu trūkums, nepietiekoši līdzekļi ražošanas un pakalpojumu sniegšanas attīstīšanai, faktiski neeksistē sākuma kapitāls līdz ar to ir vāji attīstīta uzņēmējdarbība.
3. Lielākie Latgales reģiona uzņēmējdarbību bremzējošie faktori ir: augsti nodokļi, privatizācijas jautājumu nesakārtotība, nesakāroti eksporta-importa un muitas noteikumi. Attīstību bremzē arī tas, ka Latgales reģions atrodas Latvijas nomalē un atrodas tālu no galvaspilsētas, daudzi cilvēki izbrauc strādāt uz lielajām pilsētām, vai ārzemēm, iedzīvotāju mirstība ir lielāka nekā dzimstība. Valstī valda monopola dabiskais diktāts. Liela daļa uzņēmēju nespēj orientēties jaunajos tirgus apstākļos un noteikumos. Daudzi baidās uzņemties risku un atbildību, kas ir ļoti svarīgi veiksmīgai uzņēmējdarbības attīstībai.
4. Ekonomiski aktīvo uzņēmumu skaits pārsvarā koncentrējas tikai Latgales reģiona lielākajās pilsētās Rēzeknē un Daugavpilī. Pārējās pilsētās un rajons kā vienīgo uzņēmējdarbības nozares prioritāti var izcelt lauksaimniecību. Vairākas reģiona pilsētas nav padomājušas par uzņēmējdarbībai vajadzīgās informācijas pieejamību, piemēram, daudzu pašvaldību interneta mājas lapās nav, vai ir tikai minimāla informācija par pilsētas vai pašvaldības uzņēmumiem, to darbības sfērām un vispārējo informāciju par uzņēmējdarbību konkrētajā pilsētā vai pašvaldībā.
5. Uzņēmumu pārsvars ir uzņēmumi, kuri darbojas privātajā sektorā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties