Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:801800
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēc 2000. gada datiem aptuveni 47% pasaules iedzīvotāju dzīvo pilsētās. Līdz 2008. gadam ir plānots, ka pilsētas dzīvos puses pasaules iedzīvotāju un līdz 2030. gadam jau apmēram 60% pasaules iedzīvotāju varētu dzīvot pilsētas. Katru dienu uz dzīvi pilsētā pārvācās 180000 iedzīvotāju. (Shankardass: 2002) Tik straujš ir audzis urbanizācijas līmenis pēdējos gados. Cilvēki strauji pārvācas uz dzīvi pilsētās. Kāds varētu būt galvenais iemesls, kas cilvēkiem liek atstāt laukus un par savu dzīves vietu izvēlēties lielpilsētu. Vai pilsēta sniedz cilvēkiem daudz vairāk nekā dzīve laukos? Pēdējos gados tik plaši tiek popularizēts veselīgs dzīvesveids un daudzi labprāt izvēlas iegādāties lauku īpašumus, bet pēc datiem pilsētas iedzīvotāju skaits tikai turpina pieaugt. Cilvēks vienmēr ir tiecies pēc komunikācijas ar citiem, arī darbi veiksmīgāk veicas, ja tos dara kopīgi, tādēļ cilvēki jau daudzus tūkstošus gadsimtu atpakaļ sāka veidot pirmās pilsētas.
Cilvēkiem senā vēsturē būtu bijis gūti iedomāties tāda ainavas un skaņas, kāda mūsdienās ir ierastas pasaules lielākajās pilsētās, tādās kā Honkonga, Ņujorka, Losandželosa. Mūsu priekšteči dzīvoja nelielās grupās pārceldamies ik reiz, kad ir savākts pietiekams daudzums pārtikas. (Macionis; 2005)
Kā uzskata pilsētas socioloģija pilsēta ir relatīvi blīvi un patstāvīgi apdzīvota teritorija, kas garantē cilvēkiem iztiku nenodarbojoties pašiem ar lauksaimniecību. (Kendall, Murray, Linden: 1997) Pilsētas vide dod iespēju attīstīties daudz modernākām rūpniecības veidiem, kā arī padara pilsētu par visu resursu un preču krātuvi, kur tās tiek pārstrādātas, ka arī tirgotas. (http://en.wikipedia.org/wiki/Urbanization#Economic_effects) Par urbanizētu vidi var uzskatīt tādu, kur pilsēta nemitīgi tiek apbūvēta ar dažādām ēkām, ar ļoti blīvi apdzīvotu teritoriju, kur apdzīvo vairāk kā 50000 tūkstoši iedzīvotāju. (Tischler; 1996) Par urbanizāciju var uzskatīt cilvēku koncentrēšanos pilsētās. Urbanizācija apgādā cilvēkus ar dažādiem sociāliem labumiem, kā arī rada izmaiņas cilvēku sabiedriskajā dzīvā. (Macionis; 2005).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1195267
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties