Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:178233
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Acteki    5
1.1.  Sabiedrība    5
1.2.  Valsts forma    6
1.3.  Reliģija    6
1.4.  Upurēšanas pirmsākumi    6
1.5.  Upurēšanas mīti un veidi    7
2.  Maiji    9
2.1.  Laika uztvere    9
2.2.  Dievi un reliģija    10
2.3.  Upurēšanas veidi    10
3.  Inki    13
3.1.  Sabiedrība    13
3.2.  Dievi un reliģija    13
3.3.  Dievi    14
3.4.  Upurēšanas    15
3.5.  Apbedīšana    16
  Nobeigums    17
  Izmantotās literatūras saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Šajā referātā izklāstītā informācija sniedz pietiekami daudz, lai varētu kārtīgi iepazīties ar visām darbā aprakstītājām civilizācijām un izprast to upurēšanas veidus un iemeslus. No šīs informācijas var veikt arī konkrētus secinājumus un salīdzinājumus starp šīm civilizācijām. Var redzēt atšķirību upurēšanas veidos un it īpaši to kādā veidā tās nonāca pie šī nežēlīgā rituāla aizsākšanas. Bet apkopojot visu iegūto informāciju var veikt secinājumus arī par to kā tas varēja palīdzēt tā laika civilizācijām ņemot vērā tas atrašanās vietu, sabiedrības stāvokli un reliģiskos uzskatus.
Apskatot visas šīs civilizācijas var secināt, ka lielā mērā daudz kas viņām bija kopīgs un atšķīrās tikai dažās lietas. Vislielākā līdzība ir saskatāma starp acteku un maiju civilizācijām. Arī inku civilizācija ir ļoti līdzīga abām pārējām, bet tomēr acteku un maiju upurēšanas veidi, kā arī mitoloģiskie uzskati ir līdzīgāki. Kā arī viena no lielākajām atšķirībām inku civilizācijās upurēšanas tradīcijās ir tāda, ka viņi upurēja bērnus, kurus uzskatīja par labākiem upuriem nekā pārējos. Inku impērijā upurēšana arī nenorisinājās tik bieži kā abās pārējās. Visām trim civilizācijām kopīgais ir arī to sabiedrība, kura bija ļoti skarba un pret noziegumiem izturējās ļoti skarbi, piespriežot nežēlīgus sodus, kas visur pat ietvēra spīdzināšanu. Viņas visas bija ļoti agresīvas un bieži vien uzbruka sev blakus atrodošajām civilizācijām un sabiedrības grupām, kas izskaidro to, ka šīs bija arī tajā laikā lielākās un stiprākās civilizācijas.
Visas šīs civilizācijas upurēja cilvēkus viena un tā paša mērķa vārdā, lai kalpotu un ziedotu dieviem. Šajās civilizācijās pastāvēja uzskats, ka viņiem ir obligāti jāziedo savas vai citu dzīvības, lai nodrošinātu uz zemes stabilitāti un pašu drošību. Lai gan katrai no apskatītajām civilizācijām bija savs dievs un savi uzskati par to kā radās zeme un viņi paši, visām trim civilizācijām bija viens kopīgs uzskats par to, kas notiks, kad viņi pārstās dod šos upurus un kādas tam būs sekas. Viņi domāja, ka ar upurēšanu viņi baroja dievus, kas bija viņus radījuši, un tādā veidā viņus regulāri apmierināja, bet ja viņi to pārstās darīt, tad šie dievi sadusmosies un pavērsīsies pret viņiem, nogalinot cilvēkus un iznīcinot visu, kas viņiem bija apkārt. Bet no kurienes radās šie uzskati un mitoloģiskie stāsti, kas viņus tik ļoti ietekmēja? Tā kā tam nav tik laba izskaidrojuma un pamatojuma pastāv arī cits uzskats un secinājums par to, kādēļ tik ieviesta un regulāri veikta upurēšana.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1361374
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties