Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:763613
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Latvijas Unibankas aktīvu dinamika    4
2.  Latvijas Unibankas peļņas rādītāju raksturojums    5
3.  Latvijas Unibankas izsniegto kredītu raksturojums    6
4.  Latvijas Unibankas izsniegto kredītu raksturojums    6
5.  Latvijas Unibankas kredītportfeļa sadalījums pēc kredītu ņēmējiem    7
6.  Izsniegto kredītu apjoms pēc aizņēmēja rezidences vietas    8
7.  Latvijas Unibankas kredītportfeļa kvalitāte    9
8.  Pelnītspējas rādītāji (ROE un ROA)    11
  Nobeigums    12
  Izmantotās literatūras avoti    14
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Latvijas Unibanka tika nodibināta 1993.gada 28.septembrī, apvienojot pēc Latvijas Bankas reorganizācijas neprivatizētās nodaļas - 21 dažāda profila vairāku banku atsevišķās nodaļas. Unibanka šajos gados kļuvusi par vadošo komercbanku ar plašu klientu loku Latvijā un stabiliem sadarbības partneriem ārvalstīs.
Unibankas attīstība, pateicoties atturīgi konservatīvai pieejai finansu riska jautājumiem, ritējusi ļoti sekmīgi un strauji: dibinot Unibanku, tika izstrādāta stratēģija - līdz 2000.gadam tai būtu jākļūst par lielāko banku Latvijā, taču šis mērķis tika sasniegts jau bankas darbības otrajā gadā.
1998.gadā iezīmējās Krievijas krīzes negatīvā ietekme, kas lika arī Unibankai pārvērtēt situāciju, lai saglabātu noteiktos stratēģiskos plānus – būt par vadošo banku Latvijā un Baltijā. Šī mērķa sasniegšanai Unibanka izvēlējas sadarbību ar Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), kura savos stratēģiskajos plānos bija paredzējusi plašas investīcijas Latvijas un citu Baltijas valstu bankās.
1999.gada 5.janvārī SEB būtiska nostiprināšanās Unibankas akcionārus sastāvā deva drošu pamatu Unibankas tālākai izaugsmei, kāpināja ziemeļvalstu interesi par Unibankas pakalpojumiem, sekmēja finansu sistēmas attīstību Latvijā.
Šobrīd SEB pieder 98,8% Unibankas akciju un Unibanka ir pilntiesīga SEB grupas banka. "Unibanka" kopā ar pārējām SEB grupas bankām veido vienu no ietekmīgākajām finanšu grupām Ziemeļeiropā, kas apkalpo vairāk kā 4 miljonus klientu 20 pasaules valstīs.
Latvijas Unibanka ir viena no spēcīgākajām bankām Latvijā, kas banku sektorā aizņem lielu tirgus daļu. Tādēļ, manuprāt, šīs bankas kredītpolitika un tās rādītāji ir sevišķi interesanta. Šajā referātā tiks aprakstīti un izvērtēti Latvijas Unibankas ekonomiskie rādītāji un kredītportfeļa analīze, kas pamatā nodrošina bankas rādītāju pieaugumu.
Kopumā pēdējos gados Latvijas Unibanka strādā saskaņā ar savas darbības stratēģijas pamatprincipiem – būt par vadošo banku, kas sniedz universālus pakalpojumus. Lai nodrošinātu labus finansu rādītājus mūsdienu strauji mainīgajā situācijā, ir jāprot savlaicīgi uztvert, izprast un pats galvenais, sekmīgi izmantot attiecīgā brīža novitātes. Bankai ir jāprot operatīvi atrast to, kas nodrošina pievilcību klientu acīs – spēju konkurēt un pelnīt.
Šajā referātā aprakstot un izvērtējot Latvijas Unibankas ekonomiskos rādītājus un veicot kredītportfeļa analīzi tiks izmantoti Latvijas Unibankas gada pārskatu sniegtā informācija, kā arī citi dati, kas pieejami par Latvijas Unibankas ekonomiskajiem rādītājiem un kredītportfeļa analīzi

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties