Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:393217
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

UNESCO (Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija) tika dibināta 1945. gadā. Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija Ģenerālajā konferencē Parīzē savā septiņpadsmitajā sesijā (17.10. – 21.11.1972), pieņēma Konvenciju: „Pasaules Kultūras un Dabas mantojuma aizsardzība”. Tas bija nepieciešams jo tika konstatēts, ka arvien vairāk kultūras un dabas mantojuma izzūd gan tradicionālo bojājumu, gan arī sociālās un ekonomiskās dzīves attīstības rezultātā radušos bojājumu ietekmē un bieži vien katra valsts atsevišķi nevar pietiekoši aizsargāt un saglabāt šīs vērtības.(UNESCO Konvencija Par Pasaules Kultūras un Dabas Mantojuma aizsardzību).
Patlaban Pasaules Kultūras un Dabas mantojumu sarakstā ir 754 objekti (no kuriem 582 kultūras, 149 dabas un 23 jauktas nozīmes objekti no 129 valstīm).
Ar "kultūras mantojumu" tiek saprasts:
pieminekļi: arhitektūra, monumentālās skulptūras un glezniecības darbi, arheoloģiski elementi vai struktūras, uzraksti, alas vai elementu grupas, kam ir īpašas nozīmes universāla vērtība no vēstures, mākslas vai zinātnes viedokļa;
ansambļi: atsevišķu vai apvienotu ēku grupas, kam dēļ to arhitektūras, vienotības vai to vietas ainavā ir īpašas nozīmes universāla vērtība no vēstures, mākslas vai zinātnes viedokļa;
ievērojamas vietas: cilvēka radītas vai cilvēka un dabas kopīgi radītas, kā arī teritorijas, kas ietver arheoloģiski ievērojamas vietas, kam ir īpašas nozīmes universāla vērtība no vēstures, estētikas, etnoloģijas vai antropoloģijas viedokļa.

Turcija UNESCO Konvenciju „Pasaules Kultūras un Dabas mantojuma aizsardzība” ratificēja 1982 .gada 23.maijā un 1983.gadā izsludināta un stājusies spēka līdz ar tās publicēšanu Oficiālajā Avīzē. Valsts Kultūras un Dabas mantojuma aizsardzības pārvaldes uzraudzībā veikto darbu rezultātā „Pasaules Kultūras un Dabas mantojumu sarakstā” ir iekļauti 9 objekti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties