Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323709
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā uz doto brīdi Krievijas un Ukrainas attiecības ir saspīlētas dēļ gāzes tranzīta, tad visi pasaules laikraksti šīm divām valstīm pievērš pastiprinātu uzmanību un plaši atspoguļo šo problēmu, un, protams, arī Latvijas prese. Bet es aplūkošu ziņas, kuras ir publicētas laika periodā no 01.12.2008.-31.12.2008. gadam, lai redzētu kāds tajā laikā jau bija Ukrainas tēla atspoguļojums Latvijas presē. Lai analizētu Ukrainas tēlu es izmantošu tādus empīriskā materiāla ieguves avotus internetā, kā avīzes „Diena” (www.diena.lv ), „Neatkarīgās rīta avīzes” (www.nra.lv), „Rīgas Balss” (www.nra.lv) un nacionālās ziņu aģentūras „LETA” (www.leta.lv) ziņu arhīvus. Lai skaidrotu datus, es balstīšos uz Klausa Mertena tēla veidošanas teoriju un, lai analizētu datus izmantošu Osguda semantisko diferenciāli.
Pēc Reinholda Berglera (1991) definīcijas – imidžs ir vienkāršots, pārnoskaidrots un vērtējošs (novērtēts) priekšstatu tēls, kvazispriedums, kas nepazīst spēkā esamības robežas un empīriski nav pietiekami nodrošināts. Visi cilvēka uztverei, pārdzīvojumam un domāšanai pieejamie priekšmeti vienmēr tiek vienkāršoti – pārstrādāti imidžos. (...) Imidži (aizspriedumi) ir universāls fenomens. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties