Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:144378
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Bēgļu un patvēruma meklētāju problēma mūsdienu pasaulē ir ļoti aktuāla. Šīs jautājums kļuva īpaši aktuāls jau no Pirmā pasaules kara un turpinās līdz mūsdienām. Katru dienu dažādās valstīs dzīvojošie cilvēki pieņem vienu no sarežģītākiem lēmumiem savā dzīvē – pamest savu māju drošākas un labākas dzīves meklējumos. Ir daudz iemeslu, kāpēc cilvēki mūsdien vēlas sākt jaunu dzīvi citā valstī. Daži pamet mājas, lai strādātu vai mācītos. Citiem ir jābēg no vajāšanas vai cilvēktiesību pārkāpumiem, piemēram, spīdzināšanas. Miljoniem cilvēku bēg no bruņotiem konfliktiem, citām katastrofām vai vardarbības. Citi vairs nejūtas droši un tiek vajāti tikai tāpēc, ka domā citādi, piemēram, savas etniskās piederības, reliģijas, seksuālās orientācijas vai politisko uzskatu dēļ. Protams, starptautiskās organizācijas cenšās regulēt šo problēmu pieņēmot un veicot grozījumus līgumos un konvencijās, aizsargājot bēgļu un patvēruma meklētāju tiesības. Diemžēl šīs paliek ļoti sarežģīts jautājums, kas skar mūsdienu pasaules sabiedrību, ņemot vērā situācijas Tuvajos Austrumos, Āfrikā, Indijā un pēdēja gada visaktuālāko problēmu - karš Ukrainā. (UNHCR, 2021).
Pēc Worldometera datiem 2021. gada sākumā pasaulē aptuvenais iedzīvotāju skaits ir 7,888 miljardi cilvēku (Worldometers, 2021) un saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Augstā komisāra bēgļu jautājumos biroja (UNHCR) datiem 2021. gada beigās pasaulē bija 27,1 miljoni bēgļu (EK, 2021). …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties