Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:152681
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uz Zemes ir ļoti daudz ūdens, tomēr tikai 2,5% no tā ir saldūdens, bet pārējie 96,5% ir sāļūdens. No zemeslodes kopējās platības tikai 29% klāj sauszeme, bet pārējos 71% klāj ūdens. Ūdens ir savdabīgs minerāls, bez kura nespēj eksistēt neviena dzīva būtne. Ūdens nozīme izpaužas ne tikai pārtikas iegūšanā vien – 71% no planētas virsmas, kas pārklāta ar vairāku kilometru bieziem ūdens slāņiem, stipri ietekmē visus dabiskos procesus uz mūsu planētas.
Kā rāda pētījumi, jāattīra visi sadzīves un rūpniecības notekūdeņi. Šajā ziņā nedrīkst neievērot arī mazos uzņēmumus, jo, būdami lielā skaitā, tie var kļūt par cēloni ātri progresējošai ūdens piesārņošanai.
Ūdeni galvenokārt piesārņo sadzīves un rūpnieciskie notekūdeņi. Šī problēmā ir īpaši aktualizējusies pēdēja gadsimta laikā, jo strauji ir attīstījusies rūpniecība. Visvairāk tiek piesārņotas upes, un līdz ar to arī jūras.
Sārņus, kas atrodas notekūdeņos iedala divās grupās: minerālsārņos un organiskajos sārņos; organiskos sārņus iedala organiskajos un bakterialajos. Šajos notekūdeņos, pateicoties labvēlīgiem apstākļiem, izveidojas daudzas baktērijas un slimību, kā piemēram, tīfa, paratīfa un dizentērijas ierosinātāji.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties