Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947928
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ūdens kvalitāte    4-5
  Dzeramais ūdens    6-8
  Ūdens piesārņojums    9-13
  Notekūdeņi    14-15
  Salīdzinājumā ar iepriekšējiem 50 gadiem    16
  Nobeigums    17
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Bez ūdens nav iedomāja dzīvu būtņu eksistence, jo ūdens ir visas dzīvības pamatā. Tā kā uz zemes ūdens ir sastopams gan debesīs mākoņu veidā, jūrās sālsūdens un aisbergu veidā, ezeros un upēs, utml, tad mums ar kvalitatīvu ūdens atrašanu un ņemšanu no dabas nevajadzētu sagādāt nekādas problēmas, bet ir problēmas, ar kurām cilvēkam jācīnās, kaut gan pats vairākas izraisījis, proti, piesārņojis vidi un līdz ar to ūdeni!
No ūdens mēs dzīvojam, mazgājamies tanī, peldamies un vēl daudzas citas lietas darāma pat neapzinoties cik bīstami varētu būt, piemēram, peldēties piesārņotā ūdenī ar zilaļģēm, no kuram var pat nomirt. Tāpēc šinī darbā mēs runāsim par ūdens kvalitāte, piesārņojumu un salīdzināsim kā bija pirms 50 gadiem Padomju Savienības laikā.

Ūdens ir unikāls līdzeklis ne tikai slāpju remdēšanai, ūdens ir unikāla vide bioloģisko procesu norisei. Ūdenī veidojusies pirmatnējā dzīvība, visas dzīvo organismu bioķīmiskās reakcijas realizējas ūdens vidē. Daudzi dzīvie organismi savus dzīvības procesus var realizēt tikai ūdens vidē. Mēs paši par 65 – 75 % sastāvam no ūdens.
Jāņem vērā, ka virszemes ūdeņi ir ciešā saistībā ar pazemes ūdeņu krājumiem. Cilvēks ar savām vajadzībām pēc ūdens un savu saimniecisko darbību atrodas šinī aprites ciklā un izmanto to dzeršanai, pārtikas produktu ieguvei, kā arī citās tehnoloģijās un tā rezultātā piesārņo ūdeni un attīra.
Saldūdens trūkums ir pati nopietnākā problēma, ar kuru saduras cilvēce. Vairāk nekā miljards cilvēku dzīvo neapmierinošos sanitāros apstākļos, kur viņiem nav pieejams kvalitatīvs dzeramais ūdens. Nekvalitatīvs ūdens ir cēlonis daudzām epidēmijām.Šī apstākļa dēļ izmantotie ūdeņi ir speciāli attīrāmi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130922
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties