Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:209585
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rezervuāra tilpums ir atkarīgs no mērķa, kādam tas kalpo un no ūdensapgādes sistēmas ražības. Spiediena rezervuāriem tilpumu regulējošā ūdens daudzuma uzglabāšanai nosaka tāpat kā ūdenstorņu tvertnēm.
Regulējošo tilpumu tīrā ūdens rezervuāriem, kas atrodas ūdens sagatavošanas ietaišu teritorijā, nosaka savietojot I un II pacēluma sūkņu darba grafikus. Tas nepieciešams, lai sa­skaņotu I pacēluma sūknētavas un sagatavošanas ietaišu vienmērīgo darbību ar nevienmērīgā režīmā strādājošo II pacēluma sūknētavas darbību. Šajos rezervuāros uzglabā arī sagatavoša­nas ietaišu tehnoloģiskām vajadzībām Wf ugunsdzēsībai nepieciešamo ūdens daudzumu:
W = Wreg+Wf+Wug ,m3 (1.1.)
Ugunsdzēsības vajadzībām paredz 3 stundu ilga ugunsgrēka dzēšanai nepieciešamo ūdens daudzumu.
Rezervuārus būvē galvenokārt no dzelzsbetona. Ja rezervuāru tilpums ir līdz 2000 m , tad tos veido plānā apaļus, bet pie lielākiem apjomiem - taisnstūra formā.
Parasti rezervuārus iedziļina zemē. Lai pasargātu ūdeni no temperatūras svārstībām, tos apber ar 0,5-1,0 m biezu zemes kārtu. Rezervuāriem ierīko ventilāciju un lūku apkalpes - ekspluatācijas vajadzībām.
Hidropneimatiskas spiediena tvertnes (1.2. attēls). Tās uzstāda ēkās spiediena paaug­stināšanai un regulējošā sadzīves vai ražošanas vajadzībām nepieciešamā ūdens patēriņa, kā arī ugunsdzēsības rezervju nodrošināšanai un padošanai iekšējā ūdensvada tīklā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties