Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:980717
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt


Cik zināms, tūrisms šobrīd ieņem vienu no vadošajām vietām daudzu pasaules valstu ekonomikā. Dažās valstīs tā ir nozare, kura dod vislielāko iekšzemes kopproduktu un nodrošina ar darbu vislielāko iedzīvotāju skaitu. Piemēram, Šveicē tūrisma un pakalpojumu industrijā strādā ~60% no visiem darbspējīgajiem iedzīvotājiem, šī nozare ieņem otro vietu pēc iekšzemes kopprodukta (1993.g.).
Latvijā tūrisms vēl ir diezgan neattīstīta nozare, kas izskaidrojams ar to, ka pirms neatkarības atgūšanas valstī valdīja pavisam citi uzskati par šo uzņēmējdarbības veidu un par uzņēmējdarbību vispār – pastāvēja komandekonomika, kurā visus uzņēmējdarbībā notiekošos procesus regulēja valsts. Tomēr, līdz ar tirgus ekonomikas ienākšanu Latvijā 90. gadu sākumā, sākās būtiskas pārmaiņas visā valsts tautsaimniecībā, sevi sāka pieteikt tādas nozares (tai skaitā tūrisms), kuras agrāk ieņēma tikai otršķirīgu lomu. Šobrīd tūrisma nozarē notiek pakāpeniskas pārmaiņas un tā Latvijā pamazām sāk ieņemt tādu pašu vietu kā citur pasaulē.
Savā darbā es izvēlējos pētīt Latvijas tūrisma firmu pieprasījuma izmaiņas pēdējo gadu laikā, jo, pirmkārt, tieši pieprasījums pēc ceļojumiem, manuprāt, ir viens no galvenajiem rādītājiem, pēc kura var spriest, vai tūrisma nozare attīstās vai nē; otrkārt, nākotnē savu darbu es domāju saistīt ar tūrisma aģentūrām, tāpēc šāda pētījuma veikšana būs būtiska sekmīgas uzņēmuma darbības nodrošināšanai. Jāsaka, ka galvenos pētījumus es fokusēju tieši uz Rīgas tūrisma firmām, ņemot vērā to, ka lielākā daļa tūrisma firmu ir koncentrētas Rīgā un tās firmas, kas darbojas citur Latvijā, pārsvarā ir lielo, Rīgā esošo firmu filiāles.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties