Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:106234
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Tūrisms    3
2.  Tūristi Latvijā kļūst taupīgāki    6
2.1.  Latvijā iebrauc vairāk, tērē mazāk    6
2.2.  Aicina vairāk strādāt ar Krieviju    7
3.  Tūrisms – perspektīva un peļņu nesoša nozare arī laukos    8
4.  Tūrisms prieks un vilšanās – gids    9
5.  Tūrisma nozare sauc pēc attīstības    11
5.1.  Galvenas problēmas    11
5.2.  Iespējamie risinājumi un uzdevumi    12
5.3.  Latvijas tūrisma vīzija un mērķi    12
6.  Tūrisma attīstības prioritātes    13
7.  Statistisko datu grafiska attēlošana    15
7.1.  Grafisko attēlu elementi    15
7.2.  Grafisko attēlu veidi un klasifikācija    16
8.  Relatīvie lielumi    17
9.  Vairāk nekā teroristu draudi tūrisma nozari ietekmē ekonomiskā situācija pasaulē    19
9.1.  Tūrisms atkopies    19
9.2.  Draudi tūrismam pastāv joprojām    20
  Secinājums    20
Darba fragmentsAizvērt

Pagājuši jau vairāk nekā desmit gadi, kopš Latvija veido savu – patstāvīgu tūrisma politiku, meklē savu vietu pasaules tūrisma industrijā un kļūst atpazīstama pasaulē, cenšas atrast pašreizējiem apstākļiem un resursiem visatbilstošāko un optimālāko tūrisma nozares strukrūru, attīstīt visefektīvākos un perspektīvākos tūrisma veidus.
Kopš iepriekšējās Biznesa augstskolā Turība organizētās tūrisma problēmām veltītās zinātniski praktiskās konferences ir pagajuši trīs gadi. Šajā, it kā neilgajā laika posmā notikušās pārmaiņas ir skārušas gan nozares vadību, gan struktūru. Nozares stratēģiskās attīstības vadība ir nodota Ekonomikas ministrijas pārziņās, ir pieņemta un sākta īstenot Latvijas tūrisma attīstības nacionālā programma 2000. -2010. gadam, stājušies spēkā MK noteikumi Par kompleksajiem tūrisma pakalpojumiem.Latvijā ir izveidotas jaunas profesionālās asociācijas, tiek izstrādāti un īstenoti daudzi dažāda līmeņa tūrisma projekti, notikušas nozīmīgas tūrisma un viesmīlības problemātikai veltītas apspriedes un konferences, veidojas tūrisma profesionālā „valoda”, ko veicinās izdošanai sagatavotā Tūrisma terminu skaidrojošā vārdnīca. Nozares struktūrā arvien lielāku īpatsvaru iegūst mūsdienās perspektīvākie tūrisma veidi - lauku tūrisms un ekotūrisms. Vienlaikus tūrisma nozarē ir ienākuši vāirāki simti labi izglītotu un profesionāli sagatavotu jauno speciālistu. Tūrisma un viesmīlības nozare attīstās dinamiski – strauji pieaug uzņēmumu skaits, palielinās gan starpvalstu, gan vietējo tūrismu plūsmas, paplšinās tūristiem piedāvāto pakalpojumu klasts, taču, neraugoties uz kopumā progresīvu nozares attīstību, joprojām ir daudz neatrisinātu prakses, plānošanas, vadības un izglītošanas problēmu, kuru skaits un aktualitāte tuvākajā nākotnē var tikai pieaugt.


1. Tūrisms
Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no nozīmīgām us visstraujāk augošajām un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Saskaņā ar Pasaules Tūrisma organizācijas (PTO) statiskas datiem, tūrisms un ar to saistītās nozares katru gadu veido 10,4% no pasaules IKP, tajā ir nodarbināti 200 milj. Cilvēku, un gandrīz 700 milj. Cilvēku dodas starptautiskā tūrisma maršrutos.
Iedzīvotāju dzīvē un Latvijas tautsaimniecības attīstība kopumā arvien lielāka loma veidojas tūrismam kā atsevišķai tautsaimniecības nozarei ar pozitīvu ietekmi uz Latvijas reģionu attīstību, iedzīvotāju nodarbinātības līmeņa paaugstināšanu, viņu labklājības veicināšanu un iekšzemes kopprodukta pieaugumu.Tūrizma nozare pasaulē ir viena no nozīmīgākajām jomām, ko pierāda fakti, ka tūrisma sfērā strādā 11% no visiem pasaulē nodarbinātajiem cilvēkiem, un tūrisms ir saistīts un sekmē 33 citu tautsaimniecības nozaru attīstību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1187957
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties