Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:480301
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Pārskats    4
2.1  Koncepcija    4
2.2  Pielietojumi    5
3.  Tūrisma satelītkonta ekonomiskā līdzdalība    6
3.1  Ievads    6
3.2  Tūrisma pieprasījuma definīcija    7
1.1.1  Apmeklētāji    7
1.1.2  Galvenais ceļojuma mērķis    8
1.1.3  Ierastā vai neierastā vide    8
1.1.4  Tūrisma patēriņš    9
3.3  Tiešie, netiešie un izraisītie rezultāti    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Tūrismam tautsaimniecībā ir nozīmīga loma. Pretstatā uz ražošanu orientētajām ekonomikas nozarēm, tādām kā lauksaimniecība vai taustāmu preču izgatavošana, tūrisma ekonomikas apjomu un struktūru tieši nosaka tūristu patēriņš un tādēļ to patiesībā neuztver kā sektoru tautsaimniecības uzskaitē. Sarežģītība veidojas no tā, ka tūrisma aktivitātes notiek visdažādākajās ekonomikas sfērās vai otrādi, nozarēs tiek ražotas tūrisma preces un sniegti pakalpojumi, kas sākotnēji var vispār nešķist svarīgi tūrismam.
Pieejamā tūrisma statistika un tautsaimniecības uzskaite spēj atspoguļot tūrisma tautsaimniecisko savijumu daudzveidību nepietiekami; turklāt monetārie lielumi trūkst gandrīz vispār.
Paaugstinājumi ir vērsti tikai uz dažiem (kaut arī svarīgiem) aspektiem (ierašanās, nakšņošanas) vai arī runa ir par pilnīgi globāliem skaitļiem (ceļošanas satiksmes bilance). Kopumā aplūkojot var secināt, ka tūrisma sistēmu attiecībā uz tās sarežģītību var atspoguļot nepilnīgi. Lai noteiktu tūrisma ekonomikas monetāro apmēru, kā arī izveidotu pamatu noritošās attīstības novērošanai, piemērota pieeja – kā arī starptautisku organizāciju ieteikums - ir tūrisma satelītkonta (TSA) izveidošana. TSA balstās uz daudziem tūrismam svarīgiem datiem, pie kam, lai veiktu rūpīgu iegūto rādītāju interpretēšanu, ir nepieciešama sapratne par būtiskām ekonomiskām mijiedarbībām un cēloņiem, lai varētu izdarīt tūrismā un ekonomikas politikā izmantojamus secinājumus. Šajā aspektā tas ir svarīgi, jo TSA vadās tikai pēc tiešām attiecībām starp tūristiem un ražotājiem, tātad vērā neņem netiešas pakalpojumu formas, kā arī starp pieprasījumu makro līmenī (darba un biznesa braucieni), to pieskaita vispirms pie gala pieprasījuma TSA sfērā.

Jau kopš 70-to gadu sākuma tiešo un netiešo tūrisma ekonomisko nozīmi vērtē pamatojoties uz izlietoto resursu un iegūto rezultātu analīzi caur WIFO. Izlietoto resursu un iegūto rezultātu analīzes trūkums – tā gan sniedz konsekventu makroekonomisko redzesloku, tomēr tas ir pieejams tikai piecus līdz desmit gadus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties