Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:866338
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Tūrisms jau sen ir kļuvis par neatņemamu cilvēka dzīves daļu. Agri vai vēlu cilvēks sajūt nepieciešamību doties ceļojumā. Cilvēka vēlme daudzveidot iespaidus rodas tad, kad viņš nonāk pie lēmuma pavadīt savu brīvo laiku kādā citā vietā - ārpus mājas, cerot ar apkārtējās vides maiņu noņemt nogurumu vai nervu spriedzi, kas radusies saspringta darba rezultātā (auglīga darbība).
Tūrisma motivācija var būt noteikta kā cilvēka pamudinājumi, kuru uzdevums ir rekreatīvo prasību apmierināšana, kas ir atkarīga no cilvēka īpatnībām, izglītības, uzskatu, tieksmju sistēmas, kam ir psiholoģisks, fizioloģisks, individuāls u.c. raksturs
Tūrisma ceļojuma (valsts, ilgums, laiks, izmaksas, darbības veids, virziens) izvēles motivācija - ir ļoti svarīgi raksturlielumi, kas ietekmē tūrista uzvedības iniciatīvas plānojot atpūtu, izvēloties un iegādājoties, un īstenojot ceļojumu. Tādējādi var uzsvērt, ka tūristu motīvi ir svarīgs tūrista darbību veidojošs elements, ko var aplūkot kā vienu no svarīgākajiem elementiem, kas nosaka pieprasījumu, kā arī brauciena un atpūtas programmas izvēli
Valsts tūrisma imidžs ir viens no kopējā valsts imidža komponentiem. Ir acīmredzama valsts tūrisma imidža saikne ar dabas un ģeogrāfisko, kultūrvēsturisko, sociāli ekonomisko, politisko un masu kultūras komponentu. Tūrisma attīstība spēlē svarīgu lomu valsts ekonomisko, sociālo problēmu risināšanā, nodrošinot būtiskus ienākumus, sekmējot mazā un vidējā biznesa organizāciju sekmīgu darbību, nodrošinot pilsoņu ienākumus, kuri ir nodarbināti šai sfērā. Kopā ar to tūrisms dod ieguldījumu kultūras potenciāla saglabāšanā un attīstībā, ved pie attiecību harmonizācijas starp dažādām valstīm un tautām. Latvijas tūrisma tēls ir tendēts uz to, lai popularizētu “nesteidzīgu atpūtu Latvijā”.

Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties