Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:672113
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tūrisms- personas darbības, kas saistitas ar ceļošanu un uzturēšanas ārpus savas pastāvīgas dzīvesvietas brīvā laika pavadīšanas, lietišķo darījumu kārtošanas vai citā nolukā ne ilgak kā vienu gadu.
Tūrists- fiziskā persona, kura ceļo ārpus savas pastāvīgās dzīvesvietas ne ilgāk kā vienu gadu, uzturas sabiedriskā vai privātā mājvietā ne mazāk kā vienu nakti un apmeklētajā vietā neviec algotu darbu.
Tūrisms ir pasaulē lielākais eksporta ienākumu avots, nozīmīgs darba vietu rādītājs, kā ari svarīgs reģionālās un sociālās attīstības faktors. Tas valstīm nodrošina lielu ieņēmumu no nodokļiem un sniedz ievērojamu pienesumu to iekšzemes kopproduktā. Tūrisms sekmē liela apjoma ieguldījumu veikšanu infrastruktūras izveidē, kopumā apmierinot gan tūristu prasības, gan uzlabojot vietējo iedzīvotāju dzīves apstākļus.
Darba mērķis ir izpētīt situāciju Latvijas tūrismā un raksturot tās tendences.
Darba uzdevumi:
1.Raksturot Latvijas tūrisma būtību
2.Izanalizēt tūrisma attīstības dinamiku Latvijā un tās reģionos
3.Veikt Latvijas lauku tūrisma analīzi
Referātā tika izmantota literatūra latviešu valodā, periodiskas preses materiāli un statistikas informācija, kā arī interneta resursi.





1. Tūrisms Latvijā
Kā zināms, tūrisms- īpašs aktivitātes veids, kas ietver cilvēka brīvu pārvietošanos no dzīves vietas uz citu vietu, kā arī pakalpojumu sfēras, kas apmierina tūristu vajadzības,1 un tas ir pasaulē lielākais eksporta ienākumu avots (tūrisma industrijas īpatsvars kopējā pasaules eksportā ir 7%), tiešā vai netiešā veidā tūrisms veido 10% pasaules nacionālā kopprodukta, kā arī nodrošina katru desmito darba vietu pasaulē (piem. 1996. gadā bija nodarbināti apmēram 60 tūkst. Latvijas iedzīvotāju jeb aptuveni 5,1% no nodarbināto kopskaita). Saskaņā ar CSB un Latvijas bankas datiem, tūrisma pakalpojumu eksporta īpatsvars Latvijas IKP 2000. gadā bija 1,8%. Tiešā veidā tūrismā nodarbināto personu skaits veido 0,34% no Latvijā strādājošo kopskaita.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1123537
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties