Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:832814
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Tuberkulozes un plaušu slimnīcas kompleksa idejas autors un īstenotājs bija Kārlis Segliņš (1904-1982). Jau 1958. gadā viņš izstrādāja dokumentāciju tuberkulozes slimnīcas celtniecībai Plakalnciemā. Tomēr vieta slimnīcai nebija sevišķi veiksmīgi izmeklēta, tāpēc vairākus nākamos gadus viņš izbraukāja un izstaigāja tuvāko Rīgas apkārtni, līdz beidzot 1961. gada 18. jūnijā, Mazās Juglas krastā „ Silzemnieku” māju apvidū izvēlējās vispiemērotāko vietu tuberkulozes slimnīcai. 1961. gada 12. aprīlī Valsts Veselības aizsardzības ministrijas, Rīgas Medicīnas institūta. Valsts sanitārās inspekcijas, Arhitektūras pārvaldes un citu ar slimnīcas celtniecību saistīto dienestu pārstāvju izbraukumā uz būvlaukuma apskatē izraudzītie apbūves laukumi slimnīcai un personāla dzīvojamām mājām tika atzīti par piemērotiem. 1971. gadā 25. maijā slimnīcas 4. nodaļā uzņēma pirmos 32 slimniekus un 8. jūnijā slimniekus ievietoja 5. un drīz pēc tam 6. nodaļā.
Šobrīd slimnīcai ir cits nosaukums – Tuberkulozes un plaušu slimību aģentūra, ko veido stacionārs ar 500 gultām un ambulatoro daļu. Stacionārs atrodas 15 km no Rīgas, Mazās Juglas krastā. Uz stacionāro var braukt no pilsētas ar autobusu. Autobusu brauc ik pa stundai. Autobusa saraksts izvietots, gan internetā, gan stacionāra hallē.
Stacionārs ir sadalīts divās Ēkās. Lielākajā ēkā atrodas: administrācija, 1-torokālās ķirurģijas nodaļa, 3-tuberkulozes, nespecifisko empiēmu un citu pleiras pataloģiju diagnostikas un ārstēšanas nodaļa, 4-pirmreizēju plaušu tuberkulozes slimnieku diferenciāldiagnostikas un ārstēšanas nodaļa. 5-plaušu tuberkulozes un meningītu ārstēšanas nodaļa, 6-plaušu tuberkulozes procesa izvērtēšanas un HIV/AIDS un tuberkulozes ārstēšanas nodaļa, 7-pirmreizējo un hronisko polirezistentotuberkulozes slimnieku diagnostikas un ārstēšanas nodaļa, 8-ārpus plaušu tuberkulozes diagnostikas un ārstēšanas nodaļa, 9-diferenciāldiagnostisko, pulmonoloģisko slimnieku izmeklēšanas un ārstēšanas nodaļa, anestezioloģijas un reanimācijas nodaļa, uzsanas nodaļa un izziņas, operāciju bloks un asins pārliešanas nodaļa, diagnostikas un radioloģijas nodaļa, centrālā bakterioloģiskā laboratorija, klīniskā diagnostikas laboratorija, endoskopijas kabinets, funkcionālās diagnostikas kabinets, konsultāciju kabinets, , fizikālās terapijas kabinets, fiziskās rehabilitācijas kabinets, slimnīcas aptieka, diktafonu centrs, centrālā sterilizācija un dezinfekcija, virtuve, transporta dienests, pacienta atbalsta centrs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties