Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:169962
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Arhitektūras piemineklis, kas plaši pazīstams ar neoficiālo nosaukumu "Trīs brāļi", atrodas Rīgā, Mazajā Pils ielā 17, 19, 21 un ietilpst kvartālā, ko veido Jēkaba, Mazā Pils, Mazā Miesnieku un Pils ielas, un kas atrodas jaunākajā, tā sauktajā trešajā Rīgas viduslaiku daļā.
Rīga radās samērā mazā, Daugavas un Rīdziņas ieskautā teritorijā. Pēc arheoloģisko pētījumu datiem tās pirmsākumi meklējami jau 10. - 11. gadsimtā, kad šeit pastāvēja vismaz divas vietējo iedzīvotāju apmetnes.
1201. gadā bīskaps Alberts blakus šīm apmetnēm gar Rfdzinas upi sāka savas pilsētas celtniecību. Sākotnēji apkārt pilsētai tika uzcelts valnis un koka palisādes, taču drīz šo nocietinājumu sistēmu nomainīja mūris. Tā bija pirmā ar mūri apjoztā pilsētas daļa, kas vēl nesniedzās līdz Daugavas krastiem. Pēc kuršu uzbrukuma jaundibinātajai pilsētai 1210. gadā nocietinājuma mūrus nekavējoties pagarināja līdz Daugavai un tālāk augšup gar Daugavas un Rīdzinas krastiem līdz savienojumam ar jau esošo mūri. Jaunā aizsardzības sistēma ieskāva, tā saukto otro pilsētas daļu, kura drīz vien saplūda ar jau minēto pirmo daļu vienotā organismā. Tur bija iekļautas arī divas vietējo apmetnes. Šajā laikā sāka strauji attīstīties tirdzniecība un amatniecība, un ar mūri apjoztajā pilsētā atbraucējiem nebija pietiekami daudz vietas dzīvošanai, un tie bija spiesti apmesties aiz aizsardzības mūriem. To veicināja arī bīskapa Alberta rezidences pārvietošana uz laukumu tagadējās Doma baznīcas apkaimē.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139070
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties