Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:698083
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Transports ir būtisks loģistikas sistēmas posms, kura mērķis ir nodrošināt materiālo resursu un gatavās produkcijas pārvadāšanu ar noteiktu transporta veidu, kā arī veikt papildpakalpojumus. Tātad ar transporta pakalpojumu tiek saprasta ne tikai kravu vai pasažieru pārvadāšana, bet jebkura operācija, kas neiekļaujas pārvadājumu procesā, bet ir saistīta ar tā sagatavošanu un īstenošanu. Loģistika nozīmē kompleksu transporta pakalpojumu sniegšanu, kas saskaņoti telpā un laikā, lai pēc iespējas pilnīgāk apmierinātu iedzīvotāju vajadzības. Transports ir tā tautsaimniecības nozare, bez kuras nevar pastāvēt neviena cita ražotne. Transporta pārvadājumi ir ražošanas procesa objektīva nepieciešamība. Transportam ir arī milzīga ietekme uz iedzīvotāju dzīves veidu.
Loģistikas darbinieks iepērk izejvielas, materiālus, pusfabrikātus un gatavos produktus, nodrošina atbilstošu glabāšanu, ražošanas apgādi un gatavo produktu realizāciju; nodrošina kravu, izejmateriālu, preču marķēšanu, komplektēšanu un nosūtīšanu; seko krājumu uzglabāšanai un noformēšanai uzņēmuma struktūrvienībās. Loģistikas darbinieks strādā mazos vai vidējos uzņēmumos. Ekspeditors veic preču pārvadājumu muitas procedūras un nodrošina apdrošināšanas, eksporta un importa licenču un citu dokumentu noformēšanu. Profesionālās darbības pamatuzdevumi: – realizēt importa un eksporta pārvadājumus, atbrīvojot preces no muitas nodevas, noformēt apdrošināšanas dokumentus; nodrošināt importa un eksporta licenču noformēšanu; parakstīt un izsniegt dokumentus, kuros fiksēti kravas pārvadāšanas līguma noteikumi.
Ražošanā loģistikai un transportam ir ļoti liela nozīme, jo ir būtiski visus darbus saplānot, lai tiktu paterēts optimāli mazs laiks izejvielu sagādē un gatavās produkcijas piegādē. Kā arī attiecīgi ir jāplāno izjvielu un gatvās produkcijas uzglabāšana, lai izejmateriāli tiktu maksimāli izmantoti un gatavā produkcija iztirgota un piegādata patērētājam pēc iespējas īsākā laikā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties