Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:866616
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Globalizācija, kas raksturīga mūsdienu attīstības etapam, nesaraujami saistīta ar visu transporta veidu attīstības nepieciešamību, jo ģeogrāfisko vai laika apstākļu dēļ pārvadājumus reti izdodas veikt ar vienu transporta veidu, risināt tā vai cita reģiona vai arī saimnieciskās darbības sfēras transporta problēmas. Tāpēc, izpildot transporta darbus, rodas nepieciešamība izmantot vairākus dažādus transporta veidus. Konkrēta transporta veida izvēle ar noteiktu plecu un pārvadājuma optimizāciju – svarīgākie speciālista transporta loģistikas jomā uzdevumi. Dažādos pārvadājuma etapos laika, vērtības, ekoloģiskās un citas prasības kravas saglabājamībā var izrādīties dažādas dažādiem transporta veidiem, un arī visa pārvadājuma starp uzdotajiem punktiem optimalitātes nodrošināšanai atsevišķos etapos būs lietderīgi izmantot dažādus transporta veidus.
Rodas nepieciešamība organizēt un optimizēt transporta veidu mijiedarbību transporta ķēdītes elementu saskares vietās. Transporta veidu saskares un mijiedarbības vietas ir transporta mezgli un termināli. To izskatīšana un izpēte iespējama no dažādiem viedokļiem: tehniskā, ekonomiskā, ekoloģiskā, tehnoloģiskā, komerciālā utt.
Transporta mezglus pieņemts klasificēt pēc dažādām pazīmēm: pēc darba rakstura, ģeometriskās uzbūves un transporta iekārtu izvietojuma u.tml.
Pēc darba rakstura tie dalās mezglos: pārsvarā tranzīta kravas un (vai) pasažieru plūsmas apkalpojošie; vietējo darbu izpildošie (tranzīta nav); tranzīta operācijas un vietējo darbu izpildošie.
Pēc izvietojuma transporta mezgli dalās mezglos ar jūras ostām (izvietoti jūras piekrastē) un mezglos ar upju ostām (izvietoti kuģojamu upju krastā).
Pēc ģeometriskās uzbūves transporta mezgli var būt: strupceļa (bez izejas); izstiepti ar secīgu iekārtu izvietojumu; radiālie; radiālie gredzenveida; pusgredzena.
Galvenās transporta mezgla operācijas ir:
kravu nodošana no viena transporta veida uz citiem;
pasažieru pārsēdināšana no viena transporta veida uz citu;
visu operāciju, kas saistītas ar kravu nodošanu un pasažieru pārsēdināšanu, īstenošana;
transporta veida (kuģu, dzelzceļa vagonu, automobiļu) mezglā strādājoša ritošā sastāva apstrāde un apkalpošana.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1120910
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties