Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:479287
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Latvijas Transporta un loģistikas nozare    3
1.1.  Latvijas Ostas    3
1.2.  Latvijas Dzelzceļš    5
1.3.  Autopārvadājumi    5
1.4.  Aviācija    6
2.  Latvijas Transporta un loģistikas nozares problēmas    7
3.  Latvijas Transporta un loģistikas nozares iespējas    8
4.  Literatūras un informācijas avotu saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

3 Latvijas Transporta un loģistikas nozares iespējas
Latvijas valsts loģistikas veicināšanai ir definējusi prioritātes: attistīt Latviju kā preču sadales un distribūcijas centru, kravu diversifikācija, konteinera kravu palielināšana. Radīt pievilcīgu kombinētu transporta sistēmu, uzlabojot infrastruktūru. Mūsdienās preču īpašniekam nepietiek kravu atvest no vienas vietas uz citu. Ir nepieciešams visizdevīgākais preču piegādes risinājums. Tās sevī ietvēr dažādu transporta veidu izmantošanu, ekspedēšanu, muitas un citu formalitāšu kārtošana, apdrošināšanu, uzglabāšanu, klienta interešu pārstāvēšanu un virkni citu operāciju. Būtisks papildinājums ir kravu, preču komplektēšana, pakošana, apstrāde un pārstrāde. Loģistikas un distribūcijas parki, kur tiek radīta arvien jauna pievienotā vērtība kravām un radītas jaunās darba vietas. Izdevīgākas vietas jaunu loģistikas parku veidošanai ir ostās un galvenajos tranzīta mezglos Rēzeknē, Krustpilī, Daugavpilī un Jelgavā. Ir nepieciešama Latvijas dzelceļa tehniskā modernizācija un ceļa seguma atjaunošana, ka arī jaunu tranzīt ceļu būvniecība.
Transporta un loģistikas nozares pārstāvjiem kopīgi ar valst institūciju pārstāvjiem jāmeklē ceļu nozares attistībai un modelētu veidu, kā Latvijai kļūt par pastāvīgu globālo loģistikais dalībnieku. Kā galveno no tiem nepieciešamību veidot centralizētu loģistikas pieprasījumu un to apstrādes organizāciju, kuras nodrošina sadarbību ar katru tirgus dalībnieku – pārvadātājus, ostas, ostas termināļus, jūras transporta uzņēmumiem utt.; Nostiprināt sekmīgu nozares darbību un radīt iespēju iesaistīties ikvienam ieienteresētam tirgus dalīvniekam, spēt sadarboties. Jāmazina administratīvu slogu (tostarp robežšķērsošanas un muitas procedūdas), jāveido investīcijas infrastruktūras un stimulējošo nodokļu politiku. Attistīt pastāvīgus, regulāri funkcionējošus tranzīta koridorus. Turpināt darbu pie nozares sadarbības modeļa izveides jaunu kravu piesaistei Latvijas tranzīta koridoram, aicinot ikvienu tirgus dalībniekus piedāvāt savas iespējas un risinājumus kravu pārvadāšanai un apstrādei.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties