Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:191908
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1929. gadā lielvalstu rūpnieciskās ražošanas kopapjoms bija palielinājies par 47 % salīdzinājumā ar 1913 .gadu. Vislielākais pieaugums bija ASV – 72 %. „Zelta divdesmitie” radīja ilūziju par nemitīga uzplaukuma laikmeta sākumu. Tomēr gan pasaules, gan atsevišķu valstu ekonomika jau tolaik slēpa vēl nebijušas ekonomiskās krīzes aizmetņus.
Divdesmitajos gados miljoniem amerikāņu iesaistījās akciju pirkšanā un pārdošanā fondu biržās. Visus bija pārņēmis spēles azarts – akcijas pirka, lai vēlāk tās dārgāk pārdotu. 1929. gada vasarā ienākumi fondu biržās sāka samazināties. Oktobrī Ņujorkas biržā akciju cenas sāka jūtami slīdēt uz leju. 24. oktobrī („melnā ceturtdiena”) biržā sākās panika, un vienā dienā tika pārdotas 13. mljn akciju, radot 10 miljardus dolāru lielus zaudējumus. Zaudējuši uzticību finanšu iestādēm, cilvēki centās atbrīvoties no akcijām un izņemt savus noguldījumus bankās. Tas izraisīja banku sistēmas sabrukumu. Sākās ķēdes reakcija – daudzi uzņēmumi, nevarēdami no bankām saņemt kredītus, bankrotēja vai tika slēgti, strauji pieauga bezdarbs, tas vēl vairāk saasināja pārprodukcijas problēmu, jo katastrofāli pazeminājās iedzīvotāju pirktspēja. No Savienotajām Valstīm ekonomiskā krīze pārņēma visu pasauli, īpaši Eiropas lielvalstis, kuras bija ekonomiski un finansiāli atkarīgas no ASV.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1215754
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties