Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:518493
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Totalitārisms ir tāds politisks režīms, kur valsts savai kontrolei, izmantojot varmācīgas metodes- represijas un teroru- pakļauj pilnīgi visas dzīves sfēras, ierobežojot cilvēka tiesības un brīvību. Antidemokrātiska politiskā iekārta. Specifisks politiskās sistēmas varas realizēšanas režīms. Šim politiskajam režīmam ir raksturīga absolūta, vispārīga, totāla sabiedrības un cilvēka dzīves kontrole. Sabiedrībai ar varu tiek uzspiesta konkrēta ideoloģija un aizliegta opozīcija. Totalitāram režīmam ir raksturīga vienpartijiska politiskā sistēma, kur valda absolūtu patiesību uzspiešana sabiedrībai. Ideoloģija tiek pacelta zinātnes līmenī (marksisms), bet citāda politiskā doma tiek apspiesta, vajāta, izmantojot teroru un represijas.
Politiskā vara balstās uz varmācīgām metodēm. Valsti raksturo augsts politizācijas līmenis un militāras tendences. Valsts vara ir maksimāli centralizēta un birokratizēta. Tas ļauj sekmīgi realizēt cilvēku, atsevišķu personu politisko izsekošanu un novērošanu, izmantojot represijas un pārkāpjot cilvēka tiesības. Maksimāli tiek ierobežota politiskā brīvība, arī preses brīvība un ticības brīvība. Stingri tiek kontrolēti masu saziņas līdzekļi. Sabiedrība kļūst noslēgta no pārējās pasaules, tā norobežojas ar „”dzelzs aizkaru”.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties