Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:558816
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Īss firmas apraksts    4
2.  Tirgzinību makrovide    6
2.1.  Demogrāfiskais faktors    6
2.2.  Ekonomiskais faktors    7
2.3.  Politiski tiesiskais faktors    7
2.3.1.  Par patērētāju tiesībām un aizsardzību    8
2.3.2.  Par reklāmas likumu    8
2.4.  Kultūras faktors    9
2.5.  Dabas faktors    9
2.6.  Zinātniski tiesiskais faktors    9
3.  Tirgzinības mikrovide    11
3.1.  Pircēji    11
3.2.  Konkurenti    12
3.3.  Piegādātāji    13
3.4.  Starpnieki    14
4.  Stipro un vājo pušu iespēju un draudu analīze    15
5.  Tirgzinības mērķi un stratēģijas    16
6.  Tirgzinības programma    22
6.1.  Produkta lēmumi    22
6.2.  Cenu veidošanās lēmumi    25
6.3.  Sadales kanāli    26
6.4.  Produkta virzīšana tirgū    28
  Secinājumi un priekšlikumi    30
  Bibliogrāfiskais saraksts    31
  Pielikums    32
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu cilvēki arvien vairāk uztraucas un rūpējas par savu veselību un ārējo izskatu. Ar katru dienu pieaug uzņēmumu skaits, kas ražo dažādus kosmētikas līdzekļus. Vienkāršs patērētājs nemaz nevar uztvert un izzināt visu informāciju par šo uzņēmumu ražoto produkciju. Bieži vien patērētāji nesaprot, kuras firmas produktus labāk izvēlēties. Daudzi tiek plaši reklamētu un slavēti, bet to, kurš tad ir vislabākais nezin neviens. Potenciālie pircēji tiek apžilbināti ar krāšņajām un bieži vien uzbāzīgajām reklāmām. Tāpēc, uzņēmumiem un ražotājiem ir svarīgi par preci radīt tādu iespaidu, kas būtu pārliecinošs un neliktu patērētājam šaubīties par produkta kvalitāti. Savukārt, lai radītu šo labo iespaidu, vispirms ir jārada labs un kvalitatīvs produkts. Bieži vien pircējiem liekas, ka dārgākās preces ir arī labākas kvalitātes. Bet vai tā ir?
Tirgzinības plāns ir veids kā izplānot uzņēmuma darbību, lai tas darbotos ar panākumiem un lai vieglāk būtu kontrolēt tā vietu tirgū. Es izvēlējos veikt tirgzinības plānu mūsu pašu Latvijas A/S „Dzintars”, lai novērtētu kādu vietu tirgū ieņem tādas mazas valsts uzņēmums. Vai „Dzintars” ir spējīgs konkurēt ar līdzīgiem uzņēmumiem, kas ir pazīstami jau pasaules mērogā? Kāda ir šā uzņēmuma produkcijas vieta tirgū un kāpēc? Kādas tad ir „Dzintara” vājās un stiprās puses, draudi un iespējas? Uz šiem un vēl citiem jautājumiem jāatrod atbildes, lai iegūtu priekšstatu par A/S „Dzintars” produkciju, tās konkurētspēju, kā arī, atbildes uz šiem jautājumiem ir nepieciešamas, lai varētu atrast veidus kā „Dzintars” varētu palielināt savu konkurētspēju un tirgus daļu, iegūstot lielāku peļņu. Izstrādājot šo tirgzinību plānu es varēšu saskatīt kļūdas, kādas ir pieļautas iepriekš, kā arī varēšu atrast stratēģiju šo kļūdu labošanai. Tirgzinības plāns parāda pareizo produkta virzīšanas un attīstīšanas veidu, laiku un stratēģiju.
Akciju sabiedrības „Dzintars” vēsture ir aizsākusies pagājušā gadsimta vidū, kad, būtībā tika likti pamati parfimērijas un kosmētikas rūpniecības nozarei Latvijā. 1849. gadā Rīgā tika dibināta Brigera ziepju un parfimērijas fabrika, kas ražoja ziepes un sveces, veica smaržu un odekolonu iepildīšanu no Francijas ievestām gatavām kompozīcijām.
XIX gadsimta otrajā pusē un XX gadsimta sākumā dažādās Latvijas pilsētās radās nelielas firmas, kas laboratorijas apstākļos nodarbojās ar atsevišķu parfimērijas un kosmētikas veidu ražošanu.
Tomēr, vēsturiskā nozīmē var aplūkot tikai dažas nozīmīgākās firmas: ziepju un parfimērijas fabriku "Sarkanā Ausma" (bijusī A. Brigera fabrika), ķīmisko un sveču fabriku "Mētra", parfimērijas fabriku "Flora" un tūbiņu un kosmētikas fabriku "Rota".
No 1947. līdz 1951. gadam notika parfimērijas un kosmētikas rūpniecības nozares uzņēmumu reorganizācija un turpmākā paplašināšana, apvienojot tos, un tā rezultātā fabrikas "Flora" un "Rota" tika likvidētas. 1951. gada jūnijā fabrika "Mētra" tiek pārdēvēta par uzņēmumu - Rīgas kosmētikas fabrika „Dzintars”. Tajā laikā izstrādājumu sortimentā ietilpa zobu pastas un zobu pulveris, lūpu pomāde, kosmētiskie līdzekļi, parfimērija.
1958. gadā „Dzintars” apvienojās ar ziepju fabriku "Sarkanā Ausma". Šis apvienotais uzņēmums tika nosaukts par Parfimērijas un kosmētikas rūpnīcu „Dzintars”.
Tādējādi, četri asni, kuri laiduši saknes pirms pusotra gadu simteņa, savijās un izveidoja stipru stumbru un kuplu vainagu mūsdienu ‘’Dzintaram’’. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113874
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties