Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:758719
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Tirgus segmentēšanas būtība un mērķi    4
2.  Tirgus segmentēšanas principi un raksturlielumi    7
2.1.  Tirgus segmentēšanas metodes    9
2.2.  Tirgus segmentēšanas efektivitātes principi    13
3.  Uzņēmuma „G” darbības raksturojums    15
4.  Tirgus segmentēšana uzņēmumā „G”    17
  Secinājumi un priekšlikumi    24
  Izmantotās literatūras saraksts    26
Darba fragmentsAizvērt

Izejot ar preci jebkurā tirgū – patēriņa vai industriālajā -, ražotājam jāsaprot, ka viņš nevar apkalpot visus pircējus pat tad, ja to ļautu viņa ražošanas jaudas, jo pircējs šo preci izlieto dažādi, bet galvenais – to iegādājas dažādu iemeslu dēļ. Tāpēc tirgu sadala vairākās pircēju grupās – segmentos.
Tirgus segmentu var noteikt ar dažādām metodēm, bet būtība vienmēr ir viena un tā pati – īpašā veidā izcelt kādu grupu ar kopīgām iezīmēm, ko jāprot ieraudzīt un novērtēt. Pēc tam notiek viena vai dažu izraudzīto segmentu vērtēšana un atlase, preces nostiprināšanās attiecīgajā tirgus segmentā, mārketinga pasākumu detalizēcija un attīstība.
Produkta grupēšana tiek veikta, ņemot vērā to, kas, kā un kur to lieto. Līdzīga pielietojuma produktus var var vēl apvienot grupās, ņemot vērā to kvalitāti un cenu. Tirgu var segmentēt atbilstoši patērētāju vecumam, dzimumam, ģeogrāfiskajam izvietojumam un citiem faktoriem.
Tirgus segmentācijai ir arī trūkumi. Orientējoties tikai uz vienu segmentu, var palikt neievēroti un neinformēti potenciālie pircēji citā segmentā.
Katram uzņēmumam ir svarīgi izvērtēt, kas ir nozīmīgāks tieši viņa produkcijas realizēšanai. Jo no tā, cik pareizi būs izvēlēts produkcijas segments, ir atkarīga uzņēmuma spēja izturēt konkurences cīņā.
Pircējam ik uz soļa pastāv izvēles iespējas, un tieši viņš izlemj kā tērēt savu naudu. Līdz ar to pircēji kļūst par uzņēmuma nākotnes noteicējiem. Mārketings ir vienīgais instruments, kas piesaista uzņēmumam pircējus un padara tos lojālus. Tieši tāpēc uzņēmuma panākumi ir atkarīgi no tā, kā tas ir organizēts un cik veiksmīgas ir izvēlētās mārketinga aktivitātes. Un tirgus segmentēšana ir viena no svarīgākajām jomām veiksmīgas uzņēmējdarbības realizēšnā.
Darba mērķis ir rezultātu uzlabošana ne – banku klientu sektorā uzņēmumuā „G”.
Šī darba veikšanai izmantoju interviju un novērojumus uzņēmumā “G”. Kopumā izpēte notika nepilna gada laikā 2004.gadā. Šis laika posms ir pietiekam novērojuma veikšanai, jo šajā laikā varēja redzēt gan reālo uzņēmuma darbību, gan iepazīties ar iepriekšējo gadu rezultātiem, sekot izmaiņām un novērot trūkumus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1136491
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties