Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:993113
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Darba aktualitāte    3
2.  Uzņēmuma un tā piedāvāto pakalpojumu īss apraksts    4
3.  Mārketinga makrovide    5
3.1.  Sociālie, ekonomiskie, demogrāfiskie faktori    7
3.2.  Politiskie un tiesiskie faktori    9
3.3.  Tehniskie un tehnoloģiskie faktori    10
4.  Mārketinga mikrovide    10
4.1.  Pircēji    11
4.2.  Konkurenti    13
4.3.  Piegādātāji    14
5.  SVID analīze    15
5.1.  Iespējas    18
5.2.  Draudi    19
5.3.  Stiprās puses    20
5.4.  Vājās puses    21
6.  Secinājumi un priekšlikumi    22
7.  Izmantotā literatūra    24
8.  Pielikums    25
Darba fragmentsAizvērt

Galvenais šī kursa darba mērķis ir tirgus pētījums un analīze, kas jāveic konkrētai precei vai pakalpojumam. Sākumā ir jāsaprot, ko vispār nozīmē jēdziens – tirgus.
Definīcija skan – tirgus ir esošo un potenciālo pircēju kopums. Vecākais tirgus veids – tradicionālais tirgus. Tā ir vieta, kur pircēji un pārdevēji sastopas, lai veiktu savstarpējos darījumus.
Vairumā mūsdienu pilsētās vēl līdz šim ir sastopami tirgus laukumi vai tirgus zāles, kur pirkšana un pārdošana notiek tāda pašā veidā kā pirms gadsimtiem. Tomēr modernajā pasaulē vārdu “tirgus” mēs varam definēt dažādi. Tirgu visprecīzāk varētu definēt kā jebkuru vienošanos, kas dod iespēju pircējam un pārdevējam veikt darījumu, kura rezultātā tiek noteiktas cenas un notiek apmaiņa. Pircējiem un pārdevējiem nav vienam ar otru jāsatiekas. Sakaru līdzekļi palīdz sazināties cilvēkiem, kuri vēlas pirkt un pārdot. Mazi paziņojumi vietējās avīzes slejās arī ir efektīvs līdzeklis, lai savestu kopā pircējus un pārdevējus.
Ārzemju valūtas tirgū dīleri pērk un pārdod valūtu. Šie dīleri savstarpēji nesatiekas – daudzos gadījumos tos šķir tūkstošiem kilometru. Modernās komunikāciju sistēmas dod tiem iespēju precīzi zināt, kas notiek ar valūtu cenām dažādās pasaules malās. Dīleris Londonā var veikt darījumu ar partneri, kurš atrodas Ņujorkā tik pat efektīvi kā tad, ja viņi atrastos vienā kabinetā.
Šeit redzams, ka tirgus ir ļoti plašs jēdziens, un, ka tas ir dažādi tulkojams.
Es izvēlējos rakstīt kursa darbu par uzņēmumu, kas darbojas pakalpojumu sfērā. Precīzāk sakot par kažokādas šūšanas darbnīcu, kura atrodas Jūrmalā, Slokā, H.Jēkaba ielā 7. Kažokādas šūšanas darbnīcas pakalpojumi ir ļoti izplatīti. Apģērbam ir ļoti liela nozīme cilvēku dzīvē, tas izpilda daudz funkcijas un ir atkarīgs no patērētāja rīcības izpratnes. Vai tas ir tikai kā vajadzības apmierināšanai, vai arī, ar noteiktu motīvu vadīta rīcība. Arī mūsdienās liels vairums cilvēku izvēlas tieši šūt apģērbu, nevis pirkt gatavus apģērba izstrādājumus. Nēsāt kažokādas dažkārt izklausās kā luksuss lieta, bet visādā ziņā cilvēki tomēr atļaujas sev tādas ērtības, jo tas ir praktisks un silts apģērbs. Apģērbam ir jābūt ne tikai praktiskam un siltam, bet arī nevainojama izskata un glītam. Šajā darbnīcā meistare veic arī kažokādas apģērba restaurāciju un labošanu, kas nav mazsvarīgs fakts grūtā ekonomiskā laikā. Tieši tai laikā liela nozīme bija mazlietotām precēm, kuras varēja iegādāties par ļoti zemām cenām. Tas bija liels atbalsts maznodrošinātām ģimenēm. Nedaudz pielabojot un pāršujot apģērbu, tas varēja pieņemt jaunu veidolu un cilvēki tādā veidā apmierināja savas vajadzības. Apmierinātas bija abas puses. Un ar to tad arī nodarbojas šī šūšanas darbnīca pakalpojuma sfērā.
Viss sākās ar to, ka Jūrmalas patērētāju biedrība slēdza savu pakalpojuma kombinātu, kurš arī atradās turpat Slokā, H.Jēkaba ielā. Tas notika 1994. gadā. Cilvēkiem, kas tur strādāja, vajadzēja izvēlēties kā strādāt tālāk. Kažokādas meistare Spodra Beitāne radīja savu privāto biznesu. Faktiski šķēršļu nebija. 1994.gada beigās viņa nodibināja individuālo uzņēmumu “Kažokādas šūšanas darbnīca”. Tā kā viņa organizēja un radīja savu biznesu vienpersoniski, tad līdzdomātāju šai amatā viņai nebija. Motīvs darbībai bija nodrošināt ikdienas vajadzības, kuras ar sociālo pensiju nodrošināt nebija iespējams. Tā laika likumdošana nepieņēma nekādus sākumkapitāla minimumus. Formalitātes tika ātri nokārtotas, samaksājot Jūrmalas domei par atļaujas izņemšanu un tika saņemta licence.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1201393
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties