Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:950677
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskā tirdzniecība ietver preču apmaiņu starp divām vai vairākām valstīm, vai, precīzāk, starp dažādu valstu uzņēmumiem. Galvenais iemesls, kādēļ pastāv starptautiskā tirdzniecība, ir suverēnu valstu pastāvēšana it visur pasaulē. Starptautisko tirdzniecību ietekmē dažādi faktori, piemēram, attālums starp valstīm. Empīriski pētījumi rāda, ka palielinoties attālumam starp valstīm par 1%, tirdzniecības apjoms starp tām samazinās par 0.7-1%.
Starptautiskā tirdzniecība ir ļoti svarīga konkurētspējas un izaugsmes veicināšanai. Lai to veicinātu tiek izmantota tirdzniecības finansēšana un dokumentārās operācijas - izmantojot šos pakalpojumus, var nodrošināties , par to, ka sadarbības partneri izpildīs uzņemtās saistības, kā arī garantēs partneriem savu saistību izpildi.
Starptautiskās tirdzniecības attīstība nodrošina pastāvīgu eksporta/importa preču un naudas plūsmu, kas sevī ietver vairākus riskus, kas apdraud šīs plūsmas dalībniekus. Risku mazināšanai bankas piedāvā dažādus pakalpojumus, kuri sniedz drošību gan pircējiem, gan pārdevējiem.
Kā viens no banku piedāvātajiem pakalpojumiem ir forfeitings – ilgtermiņa vai vidēja termiņa starptautisko darījumu kreditēsanas forma , kas paredz debitora parāda apliecinošu dokumentu pārdošanu bankai ar diskontu bez tiesībām vērst regresa prasības pret piegādātāju.
Latvijā forfeitings ir maz pieprasīts finansēšanas instruments jo bankas bieži vien ir gatavas uzņemties projekta ieviešanas risku, kā arī banku aizdevumi Latvijā nereti ir lētāki par citām iespējamām alternatīvām.
Referāta mērķis ir apkopot informāciju par forfeitingu.
Un no mērķa izrietošie uzdevumi:
1)Definēt forfeitingu un tā būtību;
2)Izpētīt forfeitinga darības procesu;
3)Noteikt tā īpašības, priekšrocības un trūkumus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties