Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:851687
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kontroles karšu sastādīšana    4
2.  Laika grafiki    7
3.  Pareto diagrammas izveidošana    8
4.  Išikavas diagramma    8
5.  Cēloņu un seku koks    8
6.  Secinājumi    8
7.  Rekomendācijas    8
Darba fragmentsAizvērt

6. Secinājumi
Viens no galveniem uzdevumiem, kurus nepieciešams risināt kā vadībai, tā arī jebkura uzņēmuma speciālistiem ir kvalitātes kontrole. Uzņēmuma, piemēram, veikalu ķēdes darbiniekiem, ir jābūt gataviem optimizācijai savā darba nozarē, jo strauji mainās dažkārt situācija valsts ekonomikā. Jābūt gataviem prognozēt pircēju uzvedību atkarībā no laika. Pircēju vēlmes mainās, mainās arī ienākumu līmenis, notiek tehnoloģiskā attīstība. Lai sekotu izmaiņām, jāveic kvalitātes pārbaude, jāvēro, lai visa sistēmas vadība notiktu atbilstoši ieplānotājai vadībai.
Mūsdienu kvalitātes kontroles instrumenti – metodes, kuras izmanto, lai atrisinātu kvantitatīva kvalitātes parametru novērtējuma uzdevumu.
Tā kā ir grūti veikt 100% kvalitātes kontroli, ir izdevīgi izmantot izlases kontroli – tāpēc, šajā uzdevumā tika analizētas sūdzības otrdienās. Tās nenozīmē, ka citās dienās sūdzību nav bijis, tas nozīmē, ka efektīvāk mūsu gadījumā veikt otrdienu sūdzību analīzi, jo tur bija vislielākais sūdzību skaits.
Kontroles karšu metode ir viena no 7 kontroles metodēm. Galvenā šīs metodes priekšrocība ir tāda, ka kontroles karte ļauj sekot problēmas izmaiņu laika gaitā. Līdz ar to tā, kopā ar laika grafikiem ļauj dažreiz būt gatavam pārmaiņām, ļauj atrisināt problēmu līdz tam brīdim, kad tā vairs nebūs tik viegli atrisināma situācija. Šī metode parāda, kāda diapazonā svārstās sūdzību skaits, cik sūdzību ir katrā otrdienā un kādas problēmas tika likvidētas vai arī pieauga laika gaitā.
Izanalizējot datus ar Pareto diagrammas palīdzību, var secināt, ka šai vadību metodei ir daudz priekšrocību problēmu analīzē. Šo metodi var izmantot gandrīz visās darbības jomās, kur vajag noteikt galveno problēmu, lai pēс tam analizētu tās problēmas cēloņus. Pareto diagrammas metode arī ir viena no 7 kvalitātes kontroles metodēm. Šī metode ļauj atrast un atspoguļot galvenās problēmas, noteikt pamatfaktorus, ar kuriem jāsāk darboties, lai efektīvi novērstu šīs problēmas. Pareto princips ir balstīts uz tā, ka 20% no visām piepūlēm dod 80% rezultāta un atlikušie 80% no piepūlēm var dod tikai 20% rezultāta, līdz ar to ir svarīgi noteikt galveno problēmu, lai 20% veltītu 80% rezultātam. Pareto diagrammas vienkāršība dod iespēju analizēt iegūtos datus pat cilvēkiem, kuriem nav bijusi iepriekšēja pieredze darbā ar diagrammām. Mūsu gadījumā tika noskaidrots, ka visbiežāk minētā problēma ir preces deficīts, par to sūdzējās vislielākais cilvēku skaits (48 sūdzības), un kopā ar otru svarīgāko problēmu (neērtības, nekārtība) tā veido 50 % no visām saņemtajām sūdzībām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties