Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:715057
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.07.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tīkla drukāšana
Printeru koplietošana rada problēmas, piem., kad daudzi lietotāji sūta darbus uz drukāšanu. Lai atrisinātu šo problēmu, tiek radīta drukāšanas rinda, vadoties pēc kuras, printeris attiecīgi ndrukās dokumentus īpašā secībā. Īslaicīgs drukājamo dokumentu glabāšanas process uz cietā diska saucas Spooling (buferizācija).
Buferizācija var notikt gan uz lokālā datora, gan arī uz speciāla šim mērķim paredzēta servera. No bufera faila (spool-file) atrašanās vietas atkarīgs, cik ilgi darba stacija būs iesaistīta drukāšanas procesā. Ja drukāšanas uzdevums gaida izpildi uz lokālās mašīnas, tas papildus noslogo procesoru kā arī aizņem lieki tīklu, lai nosūtītu uzdevumu printerim, kad tas būs brīvs. Ja drukāšanas uzdevumi atrodas serverī, tad administrators var ar tiem manipulēt, mainīt rindas secību u.tml.
Printeru pieslēgšana
Svarīgs uzdevums ir printeru pieslēgšana.
Savienojums ar serveri. Klienta/servera tīklā (piem. Nowel Net Ware) servera un printera slēgums var samazināt tīkla trafiku ko aizņem drukāšanas process līdz minimumam, jo drukāšanas uzdevumi parasti atrodas serverī. Galvenais trūkums ir tas, ka paralēlo un seriālo pieslēgumu gadījumā tiek ierobežots attālums no printera līdz serverim, kā arī pieslēdzamo printeru skaits. Piem., ja serveris atrodas speciālā telpā, tiek apgrūtināta lietotāja piekļuve printerien.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties