Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:349881
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tiesneši ir tiesu sistēmas pamats. Patlabam Latvijā ir 360-370 tiesnešu, no kuriem 70 % ir sievietes . Tiesneši patiesi vēlās tiesu sistēmu pārveidot un pēdējo desmit gadu laikā it panākts liels progress. Tiesas ir panākušas tādu neatkarību no politiskās varas ,kāda iepriekšējā laika periodā vispār nebija iespējama.
Nav pamata domāt ka tiesneši saņem no politiķiem instrukcijas. Tiesneši apzinās kādam jābūt viņa prestižam sabiedrībā un ir vērojama tiesnešu pašapziņas celšana. Zemāko instances tiesu ’’ personiskā neatkarība’’ ir jānostiprina un ir informācija par korupcijas gadījumiem tiesnešu aprindās. Saskaņā ar Satversmes 83.pantu un likuma Par tiesas varu 10 pantu pirmo daļu tiesneši ir neatkarīgi un vienīgi likumam pakļauti .
Tiesnešu neatkarībai cik tā attiecas uz tiesnešiem ,kā amatpersonām un nevis tiesām kā institūcijām. Ir divas lietiskas izpausmes ,ar likumu nedefinētas- lietiska neatkarība, jo ir aizliegts norādījumus attiecībā uz tiesneša darbības veikšanu , un personiskā neatkarība jo pastāv pārcelšanas aizliegums un neatceļamība.
Pamatojoties uz norādījumu došanas aizliegumu nav pieļaujams ka priekšnieks ,parlaments, citādas valsts iestādes ietekmētu tiesnesi ,lai kādā konkrētā gadījumā panāktu nolēmuma pieņemšanu. Nav diskutējams jautājums par to ka disciplinārtiesiskā darbība nepārkāpj lietisko neatkarību, jau tādēļ vien kad tiesnesis savu nolēmumu ir pieņēmis un līdz ar to nevar traucēt lēmuma pieņemšanas procedūru.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1341533
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties