Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:624882
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Medicīnas darbinieku profesionālo un amata tiesībpārkāpumu tiesu medicīnas ekspertīze

LR Satversmes Cilvēku pamattiesībās noteikts, ka valsts aizsargā cilvēku veselību un garantē ikvienam medicīniskās palīdzības minimumu.1 Mediķu praksē, tāpat kā jebkurā citā nozarē, iespējami tiesībpārkāpumi. To novērtēšanai pastāv tiesu medicīna jeb medicīna tiesībās.
Medicīnas darbinieku profesionālajā darbā var gadīties un diemžēl arī gadās dažādas kļūdas un paviršības, kas visbiežāk saistītas ar medicīnisko zināšanu, diagnostikas un ārstēšanas metožu nepilnību. Dažreiz tādas paviršības rodas, ja ārsts darbā neievēro nepieciešamo piesardzību vai nolaidīgi izturas pret saviem dienesta pienākumiem.
Ārstu kļūdas nereti rada slimnieku vai viņu radinieku sūdzības. Sūdzību konkrētie iemesli un pamats visumā ir dažādi: ārstēšanas vai operācijas nelabvēlīgs iznākums, kļūdaina vai laikā nenoteikta diagnoze, rupja vai nevērīga medicīnas darbinieku izturēšanās u.c. Lielāko tiesu sūdzības ierosina to ārstu darbība, kuri aktīvi iejaucas slimības procesā,- ķirurgu un akušieru ginekologu. Daudz retāk cilvēki sūdzas par pediatru un terapeitu kļūdām. Lielākā daļa lietu, kas ierosinātas pēc slimnieku vai to tuvinieku sūdzībām, pēc iepriekšējas izmeklēšanas tiek izbeigtas, jo ārstu darbībā netiek saskatītas nozieguma pazīmes…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties