Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:541773
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  TIESĪBU NORMAS JĒDZIENS    6
2.  TIESĪBU NORMAS PIEMĒROŠANA    8
2.1.  Atbilstošas tiesību normas izvēle    8
2.2.  Tiesību normu interpretācija    9
3.  TIESĪBU NORMU PIEMĒROŠANAS STADIJAS    11
  Nobeigums    13
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Kaut gan tiesību normu piemērošanas process ne vienmēr ir viegli un ātri izdarāms, pastāvot noteiktām vadlīnijām ar kuru palīdzību ir iespējams ir iespējams vieglāk un precīzāk veikt šo tiesību normu piemērošanu, var nodrošināt šī procesa caurskatāmību. Līdz ar to, sabiedrības locekļi nepieciešamības gadījumā var izsekot šim procesam, kas nodrošina procesa uzticamību.
Apskatot jēdzienu “tiesību norma” bija iespējams pamanīt to, ka nav noteiktas un stingras definīcijas šim jēdzienam, taču varēja pamanīt to, ka visās dotajās definīcijās ir noteikts tas, ka tiesību norma ir veids kā valsts regulē attiecības ar saviem pilsoņiem. Piemēram, tiesību norma kā vispārobligātais, formāli noteiktais priekšraksts, kas nāk no valsts un ir sabiedrisko attiecību valstisks regulators. Tātad, tiesību normu mūsdienās var uzskatīt par vienu no galvenajām saiknēm, kas vieno valsti un tās pilsoņus.
Vērtējot tiesību normu piemērošanu, top skaidrs, ka tas nav process ar kuru var nodarboties kāds, kurš nav ieguvis attiecīgo izglītību. No tā kādā kvalitātē attiecīgā tiesību norma tiek interpretēta un vai tieši noteiktās tiesību normas izvēlē ir bijusi pareiza, ir atkarīgs viss tālākais process, kas var novest pie neobjektīva rezultāta, jaunu problēmu rašanās vai pat, pie pilnīgi jauna procesa uzsākšanas. Viens no svarīgākajiem aspektiem šajā gadījumā ir tiesību normas pareiza interpretācija. Pastāvot dažādām normu iztulkošanas metodēm, tiesību normas piemērotājam ir jāveic viss nepieciešamais, lai nodrošinātu to, ka tiesību norma ir interpretēta pēc iespējas precīzāk un noteiktajai situācijai atbilstoši. Jo veicot šo interpretācijas procesu, parādās interpretētāja teorētiskā kvalifikācija, praktiskā pieredze un juridiskā intuīcija. Tātad, šis process lielā mērā var iespaidot, pašu lēmumu vai tā gala rezultātu.
Tiesību normu piemērošanas stadijas ir procesa daļa, kurš notiek paralēli jau esošajiem tiesību normas piemērošanas soļiem. Kaut gan precīzi nav noteikts, kādas tieši ir šīs stadijas, tās var izšķirt un sadalīt lielākās grupās. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1365481
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties