Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:207145
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1.5. TIESĪBU DOKTRĪNA
Doktrīna parasti tiek identificēta ar teoriju. Dažkārt grāmatās, rakstu krājumos par doktrīnām spriež kā par mācībām, skolām, principiem, idejām utt. Tas nav precīzi, jo nedrīkst jaukt doktrīnu ar teoriju (zinātnisku vai filozofisku), jo katra teorija nav doktrīna. Ar vārdu “doktrīna” būtu jāapzīmē tikai tās teorijas, kuras guvušas kādu praktisku pielietojumu un reāli iespaidojušas tiesisko realitāti. Tiesību doktrīna mūsdienās tāpat kā pagātnē ir joprojām ievērojams un dzīvības pilns spēks tiesību tālākattīstībā.
Doktrīna mūsdienās ir ievērojams un dzīvības pilns spēks tiesību tālākattīstībā. Tieši doktrīna izstrādā tiesību jēdzienus un vārdnīcas, kuras lieto gan likumdevēji, gan likuma piemērotāji. Ievērojama ir doktrīnas loma metožu noteikšanā, ar kurām tiek izzinātas tiesības un interpretēti likumi.
Darbā ar KT normām var palīdzēt tiesību doktrīna (un idejas), kuru veido zinātnieku darbi ar KT teorijas skaidrojumiem. Tās var palīdzēt KT normu satura izpratnē. Tās ir ietvertas atzinību ieguvušu KT zinātnieku darbos, kuros ir analizēta KT teorija, kā arī atsevišķu KT normu saturs vai to piemērošanas specifika. Kaut gan tiesību doktrīnai nav juridiski saistoša spēka, tā nav mazsvarīga KT normu satura noskaidrošanā.
Latvijā KT doktrīnu, piemēram, ir uzskatāmi profesora Kārļa Dišlera darbi „Latvijas valsts orgāni un viņu funkcijas”, „Ievads Latvijas valststiesību zinātnē” u.c.

2) KUROS PROF. K. DIŠLERA DARBOS TIEK ZINĀTNISKI INTERPRETĒTAS LR SATVERSMES PAMATPRINCIPI UN NORMAS?
Profesors Kārlis Dišlers sarakastījis daudzus nozīmīgus darbus, kas ir pamats Latvijas tiesību zinātnes attīstībai. Viņa darbi saistīti arī ar KT. Zinātniski interpretētas LR Satversmes pamatprincipi un normas ir sekojošos darbos: „Latvijas valsts orgāni un viņu funkcijas”, „Ievads Latvijas valststiesību zinātnē”, „ Dēmokratiskas valsts iekārtas pamati (Ievads konstitucionālajās tiesībās)”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1332612
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties