Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:243560
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Uz 20. un 21. gadsimta robežas ir aktualizējies jautājums par tiesību un morāles mijiedarbību. Daudziem nav skaidra šo jēdzienu patiesā nozīme, un tāpēc tie spēj rīkoties pretlikumīgi, paši pat to neapzinoties. Mūsdienās valsts izdotie likumi bieži vien nomāc cilvēka morālo apziņu, kas savukārt noved pie tā, ka indivīdi mēģina ar visiem iedomājamajiem, bet tiešā veidā nesodāmajiem līdzekļiem izvairīties no saviem pienākumiem un atbildības. (Piemēram, nemaksā valstij nodokļus.) Bieži par iemeslu viņu šādai darbībai ir autoritāšu rīcība, kas kopumā neatšķiras no masas un kas kļūst par paraugu pārējiem indivīdiem.
Līdz ar to, ka tiesības ir neatņemama sabiedrības sastāvdaļa un zinot, ka sabiedrības mazākā sastāvdaļa ir indivīds, var secināt, ka atsevišķiem indivīdiem ir nozīmīga loma tiesību un likumu veidošanas procesā. Būtiska nozīme ir arī katra indivīda uzvedībai un izturēšanās veidam pret apkārtējo vidi, ko nosaka konkrētā indivīda morāles un ētikas normas. Tādējādi jebkura likuma vai tiesību izveidē ir nepieciešams ietvert indivīdu vispārīgos morāles nosacījumus attiecīgajā jomā jeb dzīves sfērā, kurai paredzēta minētā tiesību norma. Līdz ar to redzams, ka būtiska nozīme ir morālei tiesību normu veidošanā. Tomēr veidojot likumus un tiesību normas, jāņem vērā arī sabiedrības vajadzības, kuras nosaka tiesības, tajās ietverot indivīda pienākumus pret to, neaizskarot tā intereses. Šīs indivīda intereses aizsargā tiesības, kuras balstās uz vispārīgajiem morāles nosacījumiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130736
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties