Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
8,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:763212
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Akadēmiskais
Literatūras saraksts: 27 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Savu bakalaura tēmu izvēlējos Civiltiesībās, jo tās regulē personu privāttiesiskās attiecības, ar kurām mēs saskaramies ik dienas. Tās ietver personu privāto dzīvi : ģimenes attiecības, mantojuma attiecības, saistību attiecības, kā arī lietu tiesiskās attiecības.
Civiltiesībās ir daudz dažādu interesantu risināmu tiesību jautājumu, un mani visvairāk ieinteresēja testamentāra mantošana. Šo tēmu izvēlējos, jo uzsskatu, ka pašreizējā situācijā mūsdienu sabiedrībā ir novērojumi daudz civiltiesiski strīdi tieši mantojuma dēļ. Dažkārt pat niecīgas mantas dēļ radu vai tuvu cilvēku starpā ir radies naids uz visu mūžu. Bet, ja mirušais būtu sastādījis testamentu, tad ļoti iespējams, ka šīs emocijas nebūtu uzjundītas.
Kā vēl viens spilgts piemērs, kas ir apliecinājis testamenta nepieciešamību, lai nerastos domstarpības par mantojumu ir mums pierastās oficiāli nereģistrētās laulības, kad divi jauni cilvēki dzīvo nereģistrētā laulībā, un ja viens no viņiem nomirs neatstājot testamentu, tad šī otra persona mantojumu saņemt nevarēs, jo tā neietilps nevienā radinieku šķirā un nevarēs pieprasīt mantojumu kā likumiskais mantinieks.
Manuprāt daļa sabiedrības nav pietiekami informēta par testamentārās mantošanas iespējām, un uzskata, ka šis mantošanas veids ir pieejams tikai “augstākajām aprindām” , kā arī daļai cilvēku testamenta sastādīšana izsauc pirms nāves sindromus, tāpēc es savā darbā vēlos sniegt vispārēju priekšstatu par testamentāro mantošanu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties