Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:779656
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  INFORMĀCIJAS SISTĒMU DROŠĪBA    4
  VARDARBĪGA RADIKALIZĀCIJA    6
  NOBEIGUMS    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    9
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir terorisms virtuālajā vidē - tā ir informācija par to kā veikt teroristiskus aktus, sagatavot diversijas, veidot kaitējumu radošās IT programmas. Jau par pierastu kļuvusi frāze: "Pasaule ir mainījusies pēc 11. septembra". Tikpat pierasti jau kļuvuši stāsti par šiem notikumiem medijos. Brīžiem pārņem sajūta, ka ir cilvēki, kas šīs notikušās šausmas grib "izgaršot" vēl un vēl.
Ir notikusi milzīga traģēdija, ko nevarēs aizmirst. Pasaule to saprot. Un turpina dzīvot. Arī traģēdijas upuru tuvinieki, izsāpot zaudējumu, tomēr dzīvo tālāk. Iespējams, viņi alkst pēc atriebības, pēc solidaritātes, pēc turpmāk drošākas pasaules. Bet neesmu pārliecināts, ka caur mediju ziņām viņi vēl un vēl grib atgriezties tajā drausmīgajā notikumā. Mani pārsteidza holivudiskais skatījums uz notikušo jau 12. septembrī, kad vēl un vēl TV tika rādīta māte, kurai dēls zvanījis no nolaupītās lidmašīnas, lai pateiktu, ka mīl viņu. Telekompānijas cēla savus reitingus, balstot tos uz traģēdiju. Un tas vēl joprojām turpinās. Arī Latvijas medijos. Kā sacensībās - kurš vairāk. Katru dienu. Mēnesi pēc notikušā Amerikas melnā diena visai agresīvi tiek atsaukta cilvēku atmiņās. Lai neaizmirst. Nē, par to nav jāklusē, bet nav arī jāpieradina. Pieradināšana pie citu sāpēm ir bīstama. Ir radusies savdabīga atkarība no šīm ziņām. Cilvēkiem liek gaidīt vēl kaut ko. Bet gaidītais var izrādīties jauna traģēdija. Tikai kādā citā dienā. Vai pasaulei ir vajadzīgs šis bezgalīgais stāsts?
Vai tiešām ir pienācis tas brīdis, kad cīņā metīsies ne valsts pret valsti, ne kaimiņš pret kaimiņu, bet gan ticības? Šis šausmīgais vārds "ticība". Cik daudz nežēlības cilvēks savas eksistences laikā ir piedzīvojis no vārda "ticība" un ticības vārdā. Krusta kari, spāņu inkvizīcija, kristietības nešana vai musulmanisms. Jā, es zinu, ka mani vārdi skan pāragri. Neviens nav nokliedzies "Sitiet musulmaņus!" vai "Nāvi kristiešiem". Neviens! Bet, ieskatoties dvēseles visdziļākos nostūros, katram cilvēkam atradīsies, ko pateikt vai kā nosodīt pretējo. To, kas ir citādāks par tevi, tas, kurš dzīvo labāk par tevi vai domā citādāk par pārejiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties