Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:871600
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gadījums vai likums? Pamanīju ka tikko tu sāc domāt par kaut ko nedaudz vairāk nekā agrāk, pievērst uzmanību kaut kādai tēmai, liekās ka viss apkārt ir saistīts ar to, lieta par kuru tu nekad neesi dzirdējis agrāk, šodien skan uz katra stūra. Piemēram , kad mana māte atgriezās no Parīzes, viņa stāstīja par muzeju D’Orse, kurš tika izveidots bijušajā dzelzceļa stacijā, bet pēc pāris dienam pa televizoru raidījuma “Kurš vēlas kļūt par miljonāru” izskanēja jautājums: “kurā Eiropas pilsētā dzelzceļa staciju pārveidoja par impresionistu muzeju?” un tā gadās ļoti bieži. Un vai gadās? Var būt tam tā jābūt. Aizvakar nopirku zinātnisko žurnālu, lai vieglāk būtu rakstīt eseju priekšmetā “Dabaszinātnes mūsdienu teorijas” un jau mājās atradu tur rakstu par telefona aparāta vēsturi. 1876 gadā 14 februāri A.Bells iesniedza prasību telefona patentēšanai, bet divas stundas vēlāk ar analoģisku aparātu atnāca cits izgudrotājs I.Grejs. Tikai divas stundas, un tādas izmaiņas vēsturē.
Cik lielu lomu spēle sakritības pasaules vēsturē?
Mūsdienu telekomunikāciju pirmais attīstības solis bija vienkārša telefona izgudrošana. Pirms simts gadiem, arī lietojot “ātro pastu”, sazināšanās prasīja vairākas dienas, bet tagad atliek tikai pacelt telefona klausuli. Svarīgus notikumus visā pasaulē mēs varam vērot uz saviem zilajiem televizora ekrāniem praktiski to norises brīdī. Kur palikuši visi tie kādreizējie kurjeru stafešu, pasta baložu un optiskās telegrāfijas sasniegumi? Inku stafešu ziņneši 500 km distanci augstu kalnu apvidū varēja veikt 48 stundās. Jātnieku ziņnešu stafetes Mazāzijā 5.gs.p.m.ē. veica 2,5 tūkstošus kilometru veica apm. 6 - 8 dienās, bet optiskajam telegrāfam, lai pārraidītu signālu no Parīzes uz 400 km tālo Strasbūru, vajadzēja 6 min.
Mūsdienās mēs gandrīz tajā pašā brīdī saņemam informāciju par notikumiem, kas norisinās tūkstošus kilometru attālumā. Un tomēr pieredze moderno sakaru līdzekļu izmantošanā ne vienmēr ir iepriecinoša. Reizēm grūti pat sazvanīt kaimiņu, kur¸ dzīvo tepat aiz stūra. Nereti savienojums pēkšņi pārtrūkst, un arī katru tālsavienojumu neizdodas dabūt.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1115741
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties