Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:397574
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu tekstilmākslu vislabāk raksturo meklējumi materiālu šķiedras un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu savstarpējās mijiedarbības jomā. Veidojusies, balstoties noteiktu kultūras un mākslas tradīciju kontekstā, kuru ietvaros tika respektēti plaknes mākslas nosacījumi, tekstilmāksla ir tapusi par tādu mākslas sfēru, kurā tiek apgūtas visplašākā materiālu klāsta šķiedras struktūras mākslinieciskās studijas.
Studijas Tekstilmākslas nodaļā ir veidotas, audzēkņiem sniedzot iespēju iepazīties ar noteiktiem tekstilmākslas tehnoloģiskajiem aspektiem - aušanu, batikošanu, audumu apdruku un apgleznošanu, tekstilmozaīku, audumu vēsturi, aušanas teoriju un tekstilķīmiju. Speciālo tehniku apguve balstās secīgās tekstilkompozīciju studijās, risinot divās un trijās dimensijās balstītus mākslinieciskos uzdevumus, padziļināti izpētot atsevišķas mākslinieciskās tēmas- etnogrāfiju, dabas struktūras, augu un dzīvnieku valsts motīvus utt., studējot cilvēka figūras atveides, formu stilizāciju un krāsu saskaņas jautājumus.

Visas tekstilmākslas tehnikas tiek apgūtas, paturot vērā iespēju tās izmantot gan individuāli unikālu tekstilmākslas darbu radīšanai, gan arī tekstilmākslas darbu rūpnieciskai tiražēšanai. Īpaša nozīme ir eksperimentālajām studijām: pētījumiem šķiedras un alternatīvo materiālu jomā. Studiju laikā nodaļas audzēkņi gūst ieskatu arī teātra kostīmu un tērpu mākslas jomā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties