Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:147789
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ir skaidrs, ka masu mediji ietekmē cilvēku prātus. Un reklāmas ietekmē cilvēku prātus. Izvēloties, kādu limonādi pirkt, bieži ņemam Coca Cola. Un ne jau tāpēc, ka tā ir veselīgāka vai labāka par citām limonādēm, bet gan tāpēc, ka labi, kvalitatīvi un bieži reklamēta. Pirkt un dzert Coca Cola ir forši, stilīgi. Bet ko tad, ja uz spēles likti ir cilvēku likteņi, veselas tautas – latviešu tautas - labklājība un nākotne? Politiskajās reklāmās izlietojamā naudas līdzekļu summa 9. Saeimas vēlēšanās bija stingri limitēta, bet Tautas partija to rupji ignorēja, vēl vairāk, izmantojot masu mediju spēku, sagrāba varu un valda vairākus gadus no vietas, uzkarsējot Latvijas ekonomiku un tad strauji ļaujot tai atdzist.
Savā darbā analizēšu, kādi ir tie veiksmīgi izmantotie naratīvi, kurus šī partija izmantoja, uzrunājot tautu, kuri tik ļoti spēj ietekmēt cilvēku prātus? Kā empīrisko bāzi ņemšu pieejamos Latvijas interneta portālus.
Tautas partijas 9. Saeimas vēlēšanu pozitīvisma kampaņas galvenais nosaukums bija „Jums ir tiesības zināt šo viedokli”. Tādā veidā šīs partijas pārstāvji it kā lika pievērst uzmanību tam, ka kāds it kā nevēlas, aizliedz tautai uzzināt, cik šī partija daudz laba tautai darījusi. Un jau reklāmas nosaukumā partija it kā dara labu tautai, ļaujot tai uzzināt to, it kā „kāds” rūpīgi slēpj, tādējādi tautu ieintriģējot un ieinteresējot, kaut gan runa iet par pašu izdomātu, rūpīgi nostrādātu viedokli. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties