Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:680772
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Talsu pilsēta hronikās minēta jau 1231.gadā kā senās kuršu valsts Vanemas centrs. Ar savu gleznaino apkārtni, deviņu pakalnu un divu ezeru un vecpilsētas ainavām pilsēta ir spējusi sajūsmināt ikkatru tās viesi (http//www.talsi.lv/lv/Turisms 28.03.2002.).

“Talsos paugurainais reljefs ietekmējis ielu un namu celtniecību – pilsēta līdzinās kārtainam pīrāgam, kur vienai mājai jumts beidzas, tur nākamai pamati sākas. Te stāvas kāpnes ir īsākais ceļš no pilsētas vienas malas uz otru. Talsu sirds ir senais kuršu pilskalns. Stāvot tajā, pilsēta redzama kā uz delnas. Cilvēkiem šeit ir patīkami atnākt atpūsties. Jau pats kāpiens pilskalnā ir to vērts. Te nāk pastaigātie talsinieki, te nāk pilsētas viesi, te dzied un dejo dažādos kultūras pasākumos. Vasarā par pilsētas kultūras centru izveidojas Sauleskalna brīvdabas estrāde, kurā notiek dažādi koncerti un atpūtas pasākumi. Talsi ir pilsēta ceļotājiem, kuri spēj novērtēt gan mazpilsētas ritmu, gan īpašo kultūras un izklaides dzīves gaisotni nedēļas nogalē. Talsi ir pilsēta, kur ceļotājs var sajust dabas, pilsētas un vēstures savstarpējo harmoniju” ( Seilis G. 2001).

Tūrisma vēsturiskā attīstība.

20 gs. sākumā atrodama pirmā informācija par Talsiem, kas domāta ceļotājiem. To sastādījis T. Dzintarkalns 1927.g. kā tūrisma ceļvedi cauri Talsu pilsētai, aprakstot tās apkārtni un sniedzot tūristam nepieciešamo informāciju par apskates objektiem, apmešanās vietām. Ceļvedis sākas šādiem vārdiem: “Pateicoties mazajam bānītim, Talsi stāv sakarā ar visām Latvijas dzelzceļu stacijām. Vilcieni pienāk ir agri no rīta, ir dienā. Atbraucēji par velti izmeklēsies pēc kāda braucama daikta priekš sevim. Priekš mantām gan sadabūs kādu rateļu stūmēju vai zēnu nesēju, kurš uzņemsies pārnest mantas tāpat, kā to dara Konstantinopolē vai Ķīnā. Nokārtojuši bagāžas pārvietošanas veidu un kārtību, jums jādodas pa īso Stacijas ielu uz Dundagas ielu. Še pa kreisi paliek Talsu priekšpilsēta – Krievurags, kur priekš 30 gadiem apmetās visnabadzīgākie cilvēki, pirmās ēkas saslejot no nomaļiem vai ierokoties zemē. Bet tagad jūs redziet gluži glītas mājiņas ar kupliem dārziņiem apkārt. Un tas bez banku palīdzības!”(T.Dzintarkalns 1927) Ap 1927.g. Talsos bijušas 2 viesnīcas. Ceļvedī minēts tikai viens – Abrama krogs, kurš celts hercoga laikos un pieskaitāms pie vecākām Talsu būvēm. Ceļotājiem tiek piedāvāti tie paši apskates objekti, kas arī šobrīd atrodami visos informatīvajos materiālos un brošūrās par Talsiem. Uz šodienu Talsos vairs nav 2 žīdu sinagogas, un pareizticīgo baznīca.(T.Dzintarkalns 1927)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1118648
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties