Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:595313
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    1
  DARBĀ IZMANTOTO JĒDZIENU SKAIDROJUMS    2
1.  TABAKAS REKLĀMU TIESISKAIS REGULĒJUMS LATVIJĀ    3
2.  SIA „FUTUR LAB” E-CIGAREŠU REKLĀMAS SKANDĀLS    5
  SECINĀJUMI    12
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    14
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Ikvienam cilvēkam vispār zināms ir fakts, ka smēķēšana ir kaitīgs ieradums, kas sagādā cilvēkiem daudz nepatikšanu, ne tikai izraisa bīstamas un pat letālas slimības, atņem dzīvesprieku un cerību nākotnei, bet arī krietni patukšina gimenes naudas maku. Iluzoro baudu un apmierinājumu, ko cilvēks izjūt smēķējot, neizbēgami nomaina pastiprināti depresīvs noskaņojums. „Pasaules zinātnieku savienība kopumā jau sākusi vērsties pret tabakas izstrādājumu reklāmām un atbalstīt cilvēkus, kas ir atmetuši šo ieradumu un publiski nosoda smēķēšanu. Šodien daudzi zinātnieki, ārsti, nesmēķējošās sabiedrības interešu aizstāvji vēršas pret tiem cilvēkiem, kas paši nesmēķē, bet publiski attaisno tabakas izstrādājumu reklāmu, uzskatot to par nozīmīgu valsts ekonomikas attīstības faktoru. Tādi uzskati neapšaubāmi ir bīstami, jo tādā veidā tiek radīts priekšnosacījums tam, lai šajā procesā iesaistītu gados arvien jaunākus cilvēkus un gadu no gada pieaugtu pārdodamās produkcijas apjoms, veicinot dažu tabakas uzņēmumu tirgus attīstību, bet samazinot nācijas garīgās un fiziskās attīstības potenciālu.”
„Tabakas kompānijas izmanto savus patērētājus – smēķētājus kā savus sabiedrotos cīņā ar tabakas kompānijas tirgveides panākumiem nelabvēlīgiem lēmumiem. Tās arī palīdz rasties un finansiāli uztur smēķētāju tiesību organizācijas. Kompānijas izmanto šīs organizācijas, lai paustu savu viedokli caur trešo pusi, - Philip Morris 1993.gadā: “Mēs cenšamies turēt Philip Morris prom no masu saziņas līdzekļu ziņām par nodokļiem, smēķēšanas ierobežojumiem un tirgveides aizliegumiem. Tā vietā mēs cenšamies nodrošināt masu saziņas līdzekļus ar mūsu pozīciju atbalstošiem paziņojumiem no trešās puses, kurai sabiedrībā uzticas vairāk, nekā mūsu kompānijai un kurai nav tik acīmredzamas intereses.” Kompānijas izmanto dažādus variantus, kā iegūt sev tīkamu politiku, pat par spīti neskaitāmajiem reklāmu aizliegumiem ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1378378
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties