Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:455860
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no nozīmīgākajām un visstraujāk augošajām nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Tūrisms ietekmē ikvienas sabiedrības sociālo, kultūras un ekonomisko dzīvi, savukārt, minētās sfēras ietekmē tūrisma attīstību.
Starptautiskā integrācija, iestāšanās ES un jaunā situācija pasaulē (starptautiskais terorisms, karš Irākā, ekonomiskās izaugsmes lejupslīde) reizē rada gan draudus, gan izaicinājumu un nebijušas iespējas Latvijas tūrisma nozarei. Eiropai kā galamērķim pieder līderpozīcija pasaulē, un Latvija kļūst tā neatņemama sastāvdaļa.
Latvijas valdība tūrisma nozarei pieverš lielu uzmanību, jo šīs nozares attīstība var atrisināt daudzas problēmas (nodarbinātiba, reģionu attīstība u.c.). Latgale īpaši ir ieinteresēta tūrisma nozares attīstībā, jo tā var dot reģionam jaunas darba vietas, investicijas infrastruktūras uzlabošanai, dzīves kvalitātes paaugstināšanu, kā arī veicināt reģiona attīstību kopumā.

1. Latvijas tūrisma nozares raksturojums

Latvijas maksājumu bilances dati rāda, ka tūrisma nozares īpatsvars iekšzemes kopproduktā Latvijā 2005.gadā ir saglabājies 2004.gada līmenī - 1,8 %. Kā redzāms 1. attēlā tūrisma nozares īpatsvars Latvijas IKP laika posmā no 2001.-2005. gadam palielinājas par 0.6 %.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties