Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:604296
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Svētā Romas impērija bija ļoti liela un varena valsts, tai bija liela ietekme uz citām valstīm, kas tai bija apkārt. Laikā, kad Svētā Romas impērija pastāvēja, tad tā bija lielākā valsts visā Eiropā. Vai tas tiešām tā bija, to mēģināsim apskātīt tālāk, bet viens ir tagad skaidrs tā bija ļoti varena valsts.
Sāksim ar to kā tad šī lielvalsts izveidojās, kāpēc tā izveidojās un kas to izveidoja. Viss sākās ļoti sen atpakaļ, kad vēl pastāvēja Franku valsts. Pēc Kārļa Lielā nāves Franku valstij sākās norieta laiks, tā zaudēja savu varenību, un sāka sadalīties. Kārlim Lielajam bija trīs dēli: Kārlis, Pipins un Ludvigs, vienam no viņiem vajadzēja kļūt par jauno Franku valsts valdnieku. Tā kā vēlāk pirmie divi priekšlaicīgi nomira, tad par vienīgo troņmantnieku kļuva Ludvigs. 813. gadā tēvam vēl dzīvam esot, Ludvigs Āhenē tika kronēts par ķeizaru. Pārvaldīt Kārļa Lielā mantojumu nebija viegli, jo Karolingu impērija bija ļoti neviendabīga. Franki ar spēka palīdzību bija apvienojuši dažādās valodās runājošas tautas ar atšķirīgām tradīcijām. Sakari starp dažādiem impērijas rajoniem bija ļoti vāji, valsts vienotība pastāvēja, pateicoties galvenokārt milzīgajai Kārļa Lielā autoritātei. Jaunais ķeizars Ludvigs Dievbijīgais (813 – 840) par pamatu valsts saliedēšanai pirmām kārtām uzskatīja kristīgo ticību, tādēļ viņš centās izveidot labas attiecības ar baznīcu. Ludvigs Dievbijīgais uzsāka baznīcas reformu, kas vienlaikus bija iecerēta kā impērija pārvaldes reforma. Tās mērķis bija novērst atšķirības, kas valdīja Franku impērijas tautu likumos un, balstoties uz baznīcas struktūrām, izveidot “ Dieva valstību zemes virsū” ar ķeizaru priekšgalā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130360
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties