Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:773355
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ķemeru Nacionālajā parkā konstatētas 207 sūnu sugas‚ no tām 36 aknu sūnas un 171 lapu sūnas. 34 no ĶNP sastopamajām sūnu sugām ir īpaši aiz­­sar­­gājamas.
Analizējot īpaši aizsargājamo sūnu sugu biotopus‚ var izdalīt divas sūnu grupas – sūnas‚ kas sastopamas neskartos‚ liela vecuma‚ galvenokārt lapu koku mežos, un sūnas‚ kas aug kalcifilās augtenēs‚ visbiežāk kalcifilos zāļu purvos un uz mitriem dolomīta atsegumiem.
Četras sūnu sugas‚ kuras agrāk konstatētas ĶNP teritorijā, tiek uzskatītas par izzudušām Latvijā un ierindotas 0. kategorijā: Blinda samtīte Bryum blindii‚ dūkstu mēzija Meesia uliginosa‚ Ričardsona dumbrene Calliergon richardsonii un Leskerjē polija Pohlia lescurie.
Flotova stumbrsomenītes Harpanthus flotovianus viena no divām zināmajām sugas atradnēm Latvijā atrodas Ķemeru Nacionālajā parkā‚ bet staipekņu bārdlapei Barbilophozia lycopodioides – NP ir vienīgā zināmā atradne Latvijā.
Daudzas MK noteikumos Nr.396 “Par īpaši aizsargājamo sugu un ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo sugu sarakstu” minētās sūnu‚ ķērpju un sēņu sugas ir mežaudžu atslēgas biotopu (MAB) indikatorsugas. Respektīvi‚ to eksistencei nepieciešamas tādas bioloģiskās struktūras un apstākļi‚ kādus nodrošina mežaudžu atslēgas biotopi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties