Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:494813
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Pārdošanas apjoma palielināšanas process    4
2.  Patērētāju un darbinieku nozīme uzņēmumā    6
2.1.  Patērētāji    6
2.2.  Darbinieki un uzņēmuma vadītāji    9
3.  Reklāmas nozīme uzņēmumā    12
4.  Produktu un pakalpojumu cenas    19
5.  Komunikācija un zīmols uzņēmumā    24
5.1.  Komunikācija    24
5.2.  Zīmols    25
  Secinājumi    27
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    28
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Mārketings ir atbilde uz jautājumu, kā konkurēt, izmantojot citus argumentus, ne tikai cenu. Mārketings un pārdošana ir gandrīz vai pretstats. Mārketinga teorijā nav viena konkrēta definīcija, kura raksturotu mārketingu. Katra uzņēmēja peļņa palielināsies, ja tiks apmierinātas pircēju vēlmes, nodrošināts īstais produkts par īsto cenu, kā arī pārdot produktus īstajā vietā un nodrošinot pircējus ar īsto informāciju. Mārketings ir darbības, kas virzītas uz cilvēka vēlmju un vajadzību apmierināšanu ar produktu ražošanas, sadales un maiņas palīdzību.
Tēmas aktualitāte – darba autore atrodoties mārketinga praksē SIA „A Aptiekā 36”, pētīja kādus mārketinga instrumentus aptieka izmanto, lai palielinātu uzņēmuma peļņu un piesaistītu klientus. Pētīt kādus mārketinga instrumentus uzņēmums var izmantot, lai palielinātu pārdošanas apjomu.
Studiju darba mērķis ir noskaidrot kādus mārketinga instrumentus uzņēmumiem vajadzētu izmantot, lai palielinātu pārdošanas apjomu. Kā arī izmantot prakses laikā gūtās zināšanas, lai noskaidrotu izvirzīto kursa darba mērķi. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tika veikti šādi darba uzdevumi:
Studiju darba uzdevumi:
1. Noskaidrot pārdošanas apjoma palielināšanas procesus uzņēmumā.
2. Noskaidrot patērētāju un darbinieku nozīmi uzņēmumā, lai palielinātu pārdošanas apjomu.
3. Noskaidrot, kāda ir reklāmas loma uzņēmumā.
4. Kāda nozīme ir produktu un pakalpojumu cenām, lai sekmīgi palielinātu pārdošanas apjomu.
5. Komunikācijas un zīmola nozīme uzņēmumā.
Pētījuma metodes: studiju darbā tika izmantota mārketinga prakses laikā veiktā pētījuma metode ar anketu palīdzību, kurā tika noskaidrota klientu apmierinātība ar aptiekas darbību.
Studiju darba struktūra: studiju darbs sastāv no 5 nodaļām, 5 apakšnodaļām, 2 attēliem, 14 avotiem, secinājumu daļas un izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksta.

1. PĀRDOŠANAS APJOMA PALIELINĀŠANAS PROCESS
Pastāv daudz un dažādi veidi kā palielināt pārdošanas apjomu. Reklāma ir ilgtermiņa līdzeklis, kas ļauj veidot tirgus attieksmi pret zīmolu, savukārt pārdošanas apjoma palielināšanas process ir īstermiņa instruments, kas dod iespēju patērētāju provocēt uz darbību iegādāties tūlīt, nevis vēlāk. Pārdošanas procesā var ietilpt preču atlaides, iepazīšanās atvieglojumi, bezmaksas preces utt. Patērētāji vēlēsies pirkt vairāk, ja tiks piedāvātas šādas atlaižu preces – „divi par vienu cenu”, balvas, dāvanas pastāvīgajiem klientiem, preces par pus cenu, garantijas iespējas, atlaižu kuponi u.c. Taču, nepārtrauktas atlaides, kuponi un balvas var pazemināt zīmola vērtību patērētāju prātā. Tas var likt patērētājiem gaidīt nākamo pārdošanas apjoma palielināšanas kampaņu, nevis pirkt uzreiz. Mūsdienās, liela daļa patērētāju iepērkas lielveikalos un, lielākoties, iegādājas tieši akciju preces, lai ietaupītu naudu un iegādātos vairāk preces par to pašu naudas summu. Pārdevēji strādās labāk, ja tiem tiks dota iespēja saņemt balvas un prēmijas par lielāku pārdošanas apjomu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties