Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:394440
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Maz slimo, vajag naudu, nav bērnu — kas tas ir? Students. Vaļsirdīgā sarunā, vēloties palikt anonīms, kāds radošās jomas uzņēmuma vadītājs laikrakstam „Diena” atzina, ka viņa biznesa noslēpums ir komanda — studenti, kuri strādā kā mazie nazīši, lai pelnītu, tiktu paaugstināti amatā un varētu paņemt kredītu. Tas ir abpusēji izdevīgi.

Kāpēc nodarbināt studentus?
Studentiem vajag darba pieredzi, un viņi grib nopelnīt, līdz ar to motivācija strādāt ir liela.
Egils Trumpe, ZetCOM valdes priekšsēdētājs: “Studentu lielākais pluss — pieredzes trūkums, līdz ar to viņus vieglāk apmācīt konkrētajam darbam. Veidojot operatoru komandu, sapratām, ka studenti ir elastīgāki nekā cilvēki ar pieredzi. Viņiem ir izdevīgi strādāt vakaros, kas mūs tikai priecē. Mēs radām pozitīvu augsni izaugsmei, un tie, kas sevi pierādījuši operatoru un klientu apkalpotāju darbā, jau kļuvuši par nodaļu vadītājiem. Studenti darbu var apvienot ar mācībām, jo strādā pēc slīdošā grafika. Viņi grib daudz strādāt un nopelnīt, taču mēs ievērojam Darba likumā noteikto darba stundu skaitu.”
Šis ir tikai viens piemērs, bet tādu ir ļoti daudz. Liela daļa uzņēmēju ir sapratuši, ka studenti ir elastīgāki, vieglāk apmācāmi un... lai cik tas skumji arī nebūtu – vēlas strādāt arī tad, ja atalgojums nemaz nebūs tik liels. Protams, visus studentus šajā kategorijā ievietot nevar, bet tādi ir lielākais vairums.
Arī es piederu pie tiem studentiem, kas strādā, bet mans darba devējs maksā man tādu pašu algu, kādu maksāja cilvēkam pirms manis un kādu maksās cilvēkam, kas strādās pēc manis.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties