Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:413554
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  STRUPCEĻU JĒDZIENS    3
STRUPCEĻU APSTRĀDE    5
3.  STRUPCEĻU ATKLĀŠANA UN ATVESEĻOŠANĀS    7
  SECINĀJUMI    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    9
Darba fragmentsAizvērt

Dažas sistēmas atgūšanos no strupceļiem veic, izmantojot kontrolpunktus un atpakaļ atgriešanos. Kontrolpunkti ir vairāku procesu stāvokļu saglabāšana, tā ka process var tikt restartēts atsākot darbu no pēdējā kontrolpunkta vietas. Autosaglabāšana ir viena no kontrolpunktu formām. Kontrolpunktu ietilpība ir atkarīga no tā pamatalgoritma. Ļoti vienkārši algoritmi var radīt kontrolpunktus, kuros ietilpst tikai daži vārdi. Sarežģītākiem algoritmiem vajadzētu saglabāt visu procesa stāvokli un atmiņu. Ja strupceļš tiek konstatēts, tad process var atsākt savu darbu no pēdējā kontrolpunkta. Procesa restartēšanu no kontrolpunkta sauc par atpakaļ atgriešanos. Tas tiek darīts ar cerību, ka tagad resursu pieprasījumi atkal neradīs strupceļu.
Strupceļu atveseļošanos parasti veic gadījumos, kad strupceļi notiek reti, un to radītie bojājumi ir zemi.

SECINĀJUMI
1. Strupceļi ir divu vai vairāku procesu sadursme, pieprasot vienus un tos pašus resursus, kā rezultātā abi procesi bloķē viens otru un nevar pabeigt darbu.
2. Pastāv 4 galvenie iemesli, kāpēc rodas strupceļi. Tieši uz šiem iemesliem balstās visas strupceļu apstrādes stratēģijas.
3. Pastāv dažādas strupceļu apiešanas stratēģijas, tomēr vienmēr labāk strupceļu novērst pavisam nekā ignorēt vai arī vēlāk cīnīties ar radītajām sekām.
4. Kaut arī strupceļš jau ir novērsts, tomēr praksē svarīgāk būtu panākt lielāku sistēmas efektivitāti, tas ir izvairīties no nedroša stāvokļa rašanās procesā.
5. Kaut arī strupceļu problēma pastāv, tomēr jāatzīst, ka vairumā mūsdienu operētājsistēmu, strupceļu rašanās ir nenozīmīga problēma. Tas rada tikai izolētas programmas problēmas. Tomēr nākotnē tā varētu kļūt par daudz nozīmīgāku problēmu, pieaugot resursu individuālo lietotāju skaitam. Tā var kļūt par nopietnu problēmu dažādu lielu datubāzu un citu koplietojamu sistēmu lietotājiem.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties