Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:278311
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Stresa jēdziens un stresu izraisošie faktori    3
  Stresa uzvedības indikatori un stresa iespējamās sekas    5
  Stresa novēršanas paņēmieni    7
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Stresa faktori ir tik dažādi un daudz, ka visnotaļ stresa situācijā ir bijis ikkatrs no mums. Dažiem tas izpaudies kā eistress, kas īpašu ļaunumu organismam nenodara, bet citi ir izjutuši distresu jeb kaitīgo stresu. Mūsdienās, manuprāt, lielai daļai ir distress, jo arvien biežāk redzam cilvēkus, kuriem ārsti nevar izskaidrot sāpes vai dažādus citus slimību simptomus, kas galu galā tiek nodēvēta par kaitīgā stresa izraisītajām slimībām, ārsti to nereti mēdz dēvēt par veģetatīvo distoniju – simptomi ir daudz un dažādi, bet analīžu rezultāti rāda, ka organisms ir vesels. Iespējams viens no populārākajiem šī brīža negatīvā stresa izraisītājiem ir valsts ekonomiskais stāvoklis un līdz ar to arī mūsu pašu finansiālais stāvoklis, kas diktē savus noteikumus. Cilvēki ir spiesti pamest savas mājas un ģimenes, kas ,protams, izraisa dažādas organisma reakcijas, kas ir, manuprāt, ļoti atkarīgas no individuālajiem faktoriem, piemēram, rakstura un intelekta.
Stresa uzvedības indikatorus mēs varam katrs izanalizēt. Varam analizēt sevi darbā, kas varbūt ,piemēram, regulāra darbu atlikšana; vispārējā uzvedībā – nervozitāte, neiecietība; fizioloģiskajā aspektā, piemēram, nododot dažādas analīzes vai vienkārši ieklausoties savā organismā – paātrināta sirdsdarbība, traucēta atmiņa, tas viss var liecināt par distresa klātbūtni un var izraisīt ļoti dažādas saslimšanas, piemēram, diabētu, hipertensiju, fobijas.
Stresa novēršanas paņēmieni ir tik daudz, ka, manuprāt, cilvēks jebkurā laikā var izvēlēties sev tuvāko. Es esmu apskatījusi paņēmienus, kas ir piemēroti lielākoties grupās, izņemot pēdējo, kur savās fantāzijās cilvēks var dalīties ar sevi, sapņot, virzīt mērķus un nomierināties. Pirms veicu šo stresa novēršanas paņēmienu apskati, es nezināju, ka šis (fantazēšana) ir viens no veidiem kā atbrīvoties no stresa, jo pati mēdzu aizvērt acis un iedomāties sevi pie jūras vai vietā, kur man ir ļoti tīkami, tāpēc pieņemu, ka bieži organisms pats mums pasaka priekšā pareizo variantu, tikai vajag ieklausīties sevī. Tas ir līdzīgi kā ar ēšanu, es uzskatu, ka ir nepareizi sekot atlaidēm vai kampaņām veikalos, ir jāieklausās, ko organisms patiesi prasa – zivi, gaļu, vienkārši dārzeņus, varbūt kādreiz tā ir šokolāde ar kafiju. Un brīdī, kad mēs saredzēsim, saklausīsim, paanalizēsim mūsu ķermeņa palīgā saucienus un atradīsim pareizo metodi, stresam vairs nebūs vietas organismā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1241249
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties